2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Megerősítve: rábukkantak az egyiptomi gép roncsaira

2016. május 20., péntek 15:12, frissítve: szombat 10:14

Az eltűnt egyiptomi repülőgépből származó roncsdarabokat találtak a Földközi-tengerben. A helyszínen utasok személyes holmijaira is rábukkantak. Az egyiptomi haditengerészet most a csütörtökön lezuhant gép feketedobozát keresi.

Az egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó járatának hajnali fél 3-kor, a tervezett landolás előtt háromnegyed órával veszett nyoma a Földközi-tenger fölött, összesen 66 fővel a fedélzetén.

Az utasok hozzátartozói csütörtök délután még teljes bizonytalanságban várták a híreket a kairói reptéren. Pénteken aztán az egyiptomi hatóságok bejelentették, hogy a keresőalakulatok megtalálták az eltűnt gép maradványainak egy részét a tengerben.

A keresésben segédkező görög hatóságok elmondták: roncsdarabokat, két ülést, egy bőröndöt és holttesteket is találtak a helyszínen.

Az egyiptomi haditengerészet most a repülő feketedobozát keresi – amíg az nincs meg, csak találgatni lehet arról, hogy miért zuhant le a gép. A keresésben szintén részt vevő franciák sem zárnak ki semmilyen lehetőséget.

„Minden feltevést megvizsgálunk, nincs olyan, amelyiket előnyben részesítenénk a többivel szemben, mert nincsenek bizonyítékaink az okokkal kapcsolatban. Meg kell találnunk a roncsot és természetesen a feketedobozt is, mert tudni akarjuk a teljes igazságot –  mondta a francia külügyminiszter, Jean-Marc Ayrault.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, amennyit a radarfelvételek elárulnak: ezek alapján a gép először egy 90, majd egy 360 fokos fordulatot csinált, aztán hirtelen zuhanni kezdett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!