2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Még mindig sztrájkolnak Gulyásék

Hír TV

2017. november 19., vasárnap 22:23, frissítve: hétfő 08:09

Még mindig ülő sztrájkolnak a civil aktivisták egy budavári étteremben: a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié csoport mintegy 20 tagja még délután jelent meg transzparensekkel a Pest-Buda étteremben - azért tiltakoznak, mert az ingatlant szerintük áron alul adja ki az önkormányzat Zsidai Roy érdekeltségének, ami luxusszállót üzemeltet az épületben.

Az aktivisták azt követelik, hogy az önkormányzat, gazdag kormányközeli vállalkozók helyett inkább a rászorulóknak biztosítson lakhatást. Az aktivistákra időközben rázárták az éttermet - azt tervezik, hogy egész éjszaka ottmaradnak.


„A Pest-Buda étterem tulajdonosa Zsidai Roy Zoltán messze áron alul, alapvetően lakhatási célra fenntartott közvagyonban álló ingatlant magáncélra megkapott a Budavári Önkormányzattól, és ezt egyébként többszörös áron adja ki napi szinten, amivel súlyos károkat okoz a közvagyonban” – mondta Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom vezetője.

Az étteremből a Hír Tv Privátszféra című műsorának stábját is kitessékelték - az akció részleteit jövő pénteken láthatják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!