2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lezárások: ismét tüntetnek a taxisok

2016. május 10., kedd 08:31, frissítve: kedd 13:27

Újabb taxistüntetés lesz ma a fővárosban – ezúttal a Hősök teréről a reptérig vezető útvonalat zárják le szakaszosan, délután fél háromtól.

A BKK szerint este 7 óráig lehetnek fennakadások Budapesten. A vonulás közben a rendőrség irányítja a forgalmat. A menet több villamos- és buszjárat útvonalán is áthalad, ezért a tömegközlekedést is akadozhatja.

A taxisok az online fuvarszervező, az Uber ellen tiltakoznak.

Uber: Itt van megoldás

Ha a parlament ma betiltja az Uber online fuvarszervező tevékenységét, Magyarország lesz az első a világon, ahol ilyet tesznek – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a cég operatív igazgatója. Fekete Zoltán szerint átfogó reformra van szükség a személyszállításban. A cég képviselője szerint 150 taxis tartja sakkban a politikai döntéshozókat, miközben 150 ezren használják a fuvarszervező cég internetes vagy mobiltelefonos alkalmazását. „Van körülbelül 150 hangoskodó taxis, akik nagyon szeretnék elérni azt, hogy ne legyen verseny ebben az iparágban. Az jó lenne egy szűk taxis kartellnek, de nem lenne jó több százezer magyar fogyasztónak. Mi azt szeretnénk üzenni a döntéshozóknak – és ezzel kapcsolatban egy petíciót is átadtunk a fejlesztési minisztériumnak –, hogy itt van megoldás. Az nem lehet a megoldás, hogy a digitalizáció korában egy alkalmazást blokkolnak” – nyilatkozta az operatív igazgató.

Az Uber pártolói tegnap petíciót adtak át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, amelyben 30 ezren követelik, hogy ne tiltsák be Magyarországon az Ubert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!