2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Közpénzen vett luxuskocsikat a polgármester

,

2017. május 10., szerda 14:14, frissítve: szerda 14:30

Két szolgálati autót is megszavaztak az I. kerület fideszes polgármesterének, pedig Nagy Gábor Tamás gyalog jár dolgozni.

Egy éven belül két luxusautót is vásároltatott magának közpénzből Budapest I. kerületének polgármestere. A Magyar Nemzet azt írja: a fideszes Nagy Gábor Tamás először egy hétmilliós elektromos autót vetetett saját használatra, majd amikor rájött, hogy a kocsival nem lehet hosszabb utakat megtenni, megszavaztatott magának egy tizenötmilliós Lexust is. Nagy ráadásul a Magyar Nemzet szerint mindezek ellenére gyalog jár munkába, mivel a városházától 200 méterre lakik. A 71 négyzetméteres lakást egyébként a lap információi szerint havi 81 ezer forintért bérli, ami a valós piaci ár töredéke.

Az ügyre Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő reagált:

– Az az alapvető elvárásunk az önkormányzatokkal szemben, hogy úgy teljesítsék a rájuk bízott feladatokat, hogy ne adósodjanak el. Úgy gondolom, hogy az I. kerületi önkormányzat ennek az alapvető feltételnek eleget tesz.
– Az előbb azt mondta, hogy nem tudja, hogy túlköltekezésről van-e szó. Egy kerületi polgármesternek két szolgálati autó nem túlköltekezés?
– Meg kell vizsgálni, mi történt pontosan. Mivel nem a frakció hatáskörébe tartozik, nem tudunk, és nem is akarunk önkormányzati ügyeket vizsgálni. A helyieknek kell megvizsgálni, ha van ilyen ügy.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!