2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kényszerleszállás: pokolgépet találtak a mosdóban

,

2015. december 20., vasárnap 15:15, frissítve: vasárnap 16:52

Valóban bomba volt azon a francia gépen, amely kényszerleszállást hajtott végre a kenyai Mombasában. A Mauritiusról Párizsba tartó gép fedélzetén 473 ember tartózkodott. A merényletkísérletért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget.

Valóban pokolgép volt az a tárgy, amelyet a repülő mosdójában találtak – jelentették be a kenyai hatóságok. A Boeing 777-esen talált robbanószerkezetet a kenyai haditengerészet a repülőtértől távol robbantja fel. „Kora reggel vészjelzést kaptunk az Air France mauritiusi gépéről. A kérést gyorsan elfogadtuk, a mombasai biztonsági erők sürgősen megszervezték a gép fogadását, és a repülő leszállt. Minden utast biztonságosan evakuáltunk” – közölte Koseph Nkaissery kenyai belügyminiszter.

A kényszerleszállás miatt fennakadások voltak a mombasai repülőtéren, amelyet rövid időre le is zártak. A belügyminiszter közölte: a vizsgálatba francia és mauritiusi szakértőket is bevontak. „Nem értem, de hát azt mondják, hogy őrült világ” – konstatálta ez az utas.

A kenyai hatóságok hat utast már ki is hallgattak, állítólag két gyanúsítottat már le is tartóztattak. Első körben azt szeretnék tisztázni, hogy a mauritiusi repülőtéren megfelelő volt-e a gépre felszálló utasok átvizsgálása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!