2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lezárták a Keletit, valaki rohamot kapott, csecsemőket emelnek a levegőbe

2015. szeptember 1., kedd 10:50, frissítve: kedd 14:32

Hatósági utasításra lezárták a Keleti pályaudvart, az okokat egyelőre nem tudni. A migránsokat rendőrsorfallal szorították ki a területről, nem értik, hogy mi van, tolmácsot nem küldtek nekik, a magyar utasok közül van, aki ideges, és van, aki megértő a bevándorlókkal szemben.

Migránsokat nem engednek be a Keleti pályaudvarra, de az érvényes személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel, vízummal rendelkező utazóközönséget igen. Járatkimaradásokra és jelenős késésekre is számtani lehet, estére állhat helyre a rend. A migránsok továbbra sem kapnak tájékoztatást arról, hogy mikor szállhatnak fel a vonatokra. Volt olyan migráns, aki – mint a Hír TV-nek elmondta –, több mint 12 órát várt arra, hogy a menetjegyét megvásárolhassa, mintegy 200 euróért Münchenbe.

A főlépcsőn csak a sajtó munkatársai lehetnek, a bejáratokat lezárták, a bevándorlók elégedetlenek, csecsemőket emeltek a magasba, és azt skandálják, hogy „Németország segíts rajtunk”. Egy mentőautó is ott van helyszínen, epilepsziás rohamot kapott egy menekült. Egy másik migránst a földre terítettek, és előállítottak a rendőrök egyelőre nem tudni, miért.

Nagy a rendőri készenlét, semmi információt nem kapnak arról a migránsok, hogy miért nem szállhattak fel a vonatra – jelentette 11 óra után a Hír TV tudósítója.

Be sem állt a helyére a vonat

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért nem engedték felszállni a migránsokat a vonatra a Keletiben, hiszen tegnap mindenféle okmány nélkül is elhagyhatták a pályaudvart a Németországba tartó vonaton. A 9 óra 10 percre kiírt járat be sem állt a helyére, mert a kalauz félt, hogy baleset történik, annyi ember volt a peronoknál.

A pályaudvart hatósági utasításra zárták le, egyelőre nem tudni az okokat. A menekültek nem tudják, hogy mi van, sokan türelmetlenek, az első tájékoztatást angolul csak jóval a lezárás bejelentése után kapták meg a hangosbemondókból, illetve a rendőrsorfalnál álló önkéntesektől.

Határozatlan időre

Nem indítanak és nem fogadnak vonatokat, nem tudni, hogy meddig, rengeteg a rendőr a helyszínen – tájékoztatott korábban a Hír TV tudósítója.

Csak a síneken át tudtak távozni a Keleti pályaudvarra beérkező vonat utasai, erre akar felszállni ugyanis az a több száz migráns, aki Németországba akar eljutni. Van olyan, aki több mint hét órája várakozik a vonatra úgy, hogy ma már elindult egy járat.

A menekültek türelmetlenek, minden egyes MÁV-szignál elhangzása után tapsolni kezdenek és tülekedni.

A Hír TV 9 órás tudósításából kiderült azt is, hogy a rendőrség nagy erőkkel van jelen. Hogy a következő vonat elindul-e 9 óra 10 perckor, az még kétséges.

Tegnap este készenléti rendőrökkel ellenőrizték az utasokat. A Münchenbe tartó hálókocsis vonatra csak azokat engedték fel, akik helyjegyet vásároltak. Vízumot vagy útlevelet azonban nem kértek, tudósítónk szerint erre nem is lett volna lehetőség, akkora volt a zsúfoltság. A MÁV a szerelvényhez további két kocsit csatolt, körülbelül 100 menetjeggyel rendelkező menekültet engedtek fel rájuk. A Budapesten maradt menekültek többsége éjszakára visszatért a kijelölt tranzitzónákba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!