2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ismét tüntetnek a Quaestor-károsultak

2016. március 9., szerda 13:00, frissítve: szerda 13:44

Ismét teljes kárrendezésért tüntettek a Quaestor-károsultak a fővárosban.

Délelőtt a fővárosi Széchenyi téren tartottak több mint százfős villámcsődületet. Azokat a károsultakat, akik nem tudtak elmenni, üres cipőkkel szimbolizálták a szervezők. Egy időre a Lánchidat is lezárták a rendezvényt biztosító rendőrök, mert a demonstrálók ipari alpinisták segítségével molinót feszítettek ki. A károsultak azt szeretnék elérni, hogy a tavaly márciusban becsődölt Quaestor ügyfelei közül mindenkit kártalanítsanak, ne csak azokat, akiknek fiktív kötvényt adott a brókerház.

„A Bevának 6 millió forintig mindent, fiktív, nem fiktív kötvényt meg kellett volna térítenie. Nem ismerjük, hogy milyen jogi megfontolások alapján fizettek csak a fiktív kötvények után. Ezt is követeljük. Amiatt, hogy nem volt olyan kötvénysorozat, amely százszázalékosan fiktív lett volna, nincs olyan, akinek lezárult volna az ügye, noha 22 ezer embernek a 32 ezerből már le kellett volna zárulnia” – mondta Kálmán-Pikó István, a Quaestor-károsultak képviselője.

Egy éve robbant ki a botrány, de még mindig nem vették elő a felelősöket – hangsúlyozta az MSZP politikusa. Szakács László szerint a fő kérdés az, hogy hová lett a brókerbotrány károsultjainak pénze. A szocialisták szerint az ügyészség sem foglalkozik az üggyel. „Az ügyészség nem elégedhet meg azzal, hogy konstatálja ezt a tényt, hogy 46,5 milliárd forint így eltűnt. Hol van ez a pénz, hol van a teljes összeg, a 220 milliárd forint? Úgy gondolom, hogy ennyi pénz nem tűnhet el” – fogalmazott Szakács László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!