2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Il Ferro-per: 6 évet kapott az elsőrendű vádlott

2015. június 29., hétfő 12:52, frissítve: hétfő 16:53

8 év után elsőfokú ítéletet hoztak az Il Ferro-perben.

Az elsőrendű vádlottat, az Il Ferro Kft. ügyvezető igazgatóját a bíróság hűtlen kezelés, sikkasztás, több mint kétezer rendbeli csalás és számviteli rend megsértésében találta bűnösnek, amiért 6 év börtönbüntetésre, valamint 428 millió forint vagyonelkobzásra ítélték – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója. Az elsőrendű vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A bíróság a másodrendű vádlottat is elítélte. Őt hűtlen kezelésben, valamint 1640 rendbeli csalásban találták bűnösnek, ezért négy év szabadságvesztésre, valamint 87 millió forint vagyonelkobzásra ítélték. Ő is a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Az ötödrendű vádlottat sikkasztás bűntettében találták bűnösnek. Ő 2 évet kapott, amit 3 évre felfüggesztettek. Szintén sikkasztás bűntettében találták bűnösnek a hatodrendű vádlottat, aki 1 év 10 hónapot kapott, amit 2 évre felfüggesztettek.

A hetedrendű vádlottat – aki később megvette az Il Ferro Kft.-t – 381 rendbeli csalás bűntettében találták bűnösnek, amiért 1 év 6 hónap börtönre ítélték. A harmad- és negyedrendű vádlottakat sikkasztás és hűtlen kezelés vádja alól felmentette a bíróság.

Az ítélet indoklása jelenleg is zajlik.

Az ügy 2006-2007-ig nyúlik vissza, az Il Ferro Kft. autótulajdonosoknak azt ígérte, hogyha bizonyos cégek reklámmatricáit felhelyezik autójukra, akkor cserébe pénzt kapnak. Az ügyészség szerint azonban a kft. egyetlen forintot sem utalt át a mintegy 2500 autótulajdonosnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!