2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Így oldanák meg a kerítésátvágás problémáját

2015. augusztus 11., kedd 08:10, frissítve: kedd 12:51

Rongálás miatt indulhat eljárás azok ellen a migránsok ellen, akik megrongálják a jövőben a szerb–magyar határra épített ideiglenes kerítést.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára azt mondta a Hír TV-nek, hogy a Fidesz-frakció javaslatáról várhatóan szeptemberben dönthet az Országgyűlés.

„A Fidesz-frakció javaslata szerint a határzár, a határkerítés megrongálása is bűncselekmény lenne, egyébként a határjel megrongálása már korábban bűncselekmény volt, de a határzár megrongálásával elkövetett határátlépés valószínűleg nem így, hanem rongálásként fog bekerülni a Btk.-ba. Ez szerintünk megfelelő megoldás a probléma kezelésre” – fogalmazott Répássy Róbert.

A Sormásra tervezett menekülttábor ellen demonstráltak Nagykanizsán a Jobbik szervezésében. A szervezők szerint az illegális bevándorlás országos probléma, amit nem a helyieknek kellene megoldaniuk. A sormásiak elfogadhatatlannak tartják a menekülttábor elhelyezését, emellett féltik a biztonságukat, főleg azért, mert a tervezett befogadóállomás mellett fut egy sokak által használt bicikliút.

Martonfa alpolgármestere szerint a rendőrség dolga lenne megakadályozni a menekülteket, hogy belépjenek az országba. Csémi Gabriella szerint ha Budapest néhány tranzitállomással megoldja a problémát, akkor ők is alternatív megoldást keresnek. „Azt gondoltam, hogy mivel Martonfa sem hátrébb sorolandó állampolgárokból áll, mint Budapest, mi is fel tudnánk ugyanezt ajánlani, arányaiban. Tehát ha Budapest 2 milliójára 100 ezer ember jut, akkor Martonfa 220 lakosára jut 12-15 ember. És azt én, mint alpolgármester elvállalnám, hogy ezeknek az embereknek biztosítunk mosakodási lehetőséget” – fogalmazott az alpolgármester.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!