2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:00

Hungária Értékpapír: döntenek az előzetesekről

,

2015. március 8., vasárnap 15:30, frissítve: vasárnap 17:09

Órák óta hallgatják a bíróságon azt a négy embert, akit sikkasztással gyanúsítanak a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységével összefüggésben.

A négy gyanúsítottat még csütörtök este vette bűnügyi őrizetbe a rendőrség, miután a Magyar Nemzeti Bank korlátozta a Hungária Értékpapír Zrt. működését, mert már akadozott a pénzek kifizetése annak ellenére, hogy az ott dolgozó brókerek még csütörtökön is megpróbáltak befizetéseket kérni a befektetőktől.

A Budapest Környéki Törvényszéknek a mai napon mindenféleképpen döntenie kell, mert 72 óráig lehet valaki őrizetben. Amennyiben erre nem kerül sor, szabadon kell őket engedni – számolt be a helyszínről a Hír TV munkatársa. Az egyik gyanúsított tudósítónknak azt mondta: túlzónak tartja a kényszerintézkedést. A brókercéget 300 milliós sikkasztással gyanúsítják, azért kerültek bajba, mert nem tudta visszafizetni saját kötvényeit.

Az előzetesben lévő négy gyanúsított közül kettő tulajdonos, a harmadik a fiók vezetője, míg negyedikük a pénztáros. Mind a négyen részt vettek a fiktív számlázás lebonyolításában. Várhatóan fél 4-kor hirdet határozatot a törvényszék. Elképzelhető, hogy az első három gyanúsított börtönbüntetést kap, míg a negyedik lakhelyelhagyási tilalmat – fogalmazott a Hír Televízió helyszíni tudósítója 15 órakor.

A Hír TV úgy tudja, a Hungária Értékpapírnak ugyanaz volt a könnyvizsgálója, mint a Buda-Cash Brókerháznak éveken keresztül. A könnyvizsgáló cég két tulajdonosa közül egyikük 2009-ben, másikuk pedig 2013-ban kapta meg az Év Vállalkozója a díjat. Ők azt mondták korábban, a befektetők biztonságának érdekében nem a profitra törekedtek, hanem inkább arra, hogy biztonságosan tudjon működni a cég. Ezzel szemben jelenleg gyanúsítottként kihallgatásuk folyik a bíróságon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!