2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Hatástanulmány: 10 ezer ember veszítheti el a munkáját

2015. március 20., péntek 12:04, frissítve: péntek 18:18

Mégis készülhetett hatástanulmány a boltok vasárnapi zárva tartásáról.

A Népszabadság szerint a nemzetgazdasági tárca 2011-ben készített egy háttéranyagot, amely szerint az intézkedés hatására 10 ezer ember veszítheti el a munkáját, és 50 milliárd forint eshet ki a költségvetésből. A lap szerint a kormány ismerte ezeket a számokat, amikor döntött a KDNP javaslatának támogatásáról.

Varga cáfolta, hogy hatástanulmányok készültek

Cáfolta a nemzetgazdasági miniszter, hogy készült volna hatástanulmány a Nemzetgazdasági Minisztériumban a vasárnapi nyitva tartás korlátozásáról. „Korábban voltak olyan felmérések, amelyek a közvélemény érdeklődésére tartottak számot. Nevezetesen, hogy a vasárnapi nyitva tartás, a vasárnapi munkavállalás lehetőségéről mi az emberek álláspontja, hatástanulmány nem készült. Csodálkozással olvasom azokat a sajtófelvetéseket, hogy hatástanulmányokat tulajdonítanak a minisztériumnak. Még egyszer szeretném rögzíteni, ilyen hatástanulmánnyal – amelyik vizsgálta volna mélységében, hogy ennek milyen gazdasági hatásai vannak – mi nem rendelkezünk” – fogalmazott Varga Mihály.

Korábbi sajtóhírek szerint nem készült hatástanulmány a boltok vasárnapi nyitva tartásának tilalmát előíró törvény elfogadás előtt, mondván, egyéni indítvány esetében erre nincs szükség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!