2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Felgyorsítják a kitoloncolást

,

2015. szeptember 30., szerda 10:43, frissítve: szerda 16:46

A menekülteknek járó segélyek csökkentéséről tárgyal a német parlament. A kormány javaslata szerint az újonnan érkezők pénz helyett természetbeni segítséget kapnának. Felgyorsítják a kitoloncolását azoknak, akiknek elutasították a menekültkérelmét.

Az eső és a hideg idő ellenére százasával mennek át a határon a migránsok Szerbia és Horvátország között. „Háború és terror. Ez elől menekülünk. Megpróbálunk eljutni Németországig, hogy legalább a gyerekeknek jobb legyen” – mondta egy szíriai férfi. Több csoport is szabadon sétál át a határon, a horvát oldalon rendőrök várják őket, regisztráció után pedig mindenkit továbbutaztatnak Magyarország felé. „Az iszlamisták sok gondot okoznak nekünk. Mi is muszlimnak születtünk, de nem vagyunk iszlamisták, csak hiszünk Istenben” – fogalmazott az egyik menekült.

Németországba az idén 800 ezer embert várnak. Az EU hétfőn szólította fel a német kormányt, hogy gyorsítsák fel azoknak a deportálását, akik nem kapnak menekültstátuszt. Több mint 100 ezer, balkáni országokból érkező migráns kérelmét utasították már el, de kevesebb mint 10 ezret utaztattak vissza. Ez a legális menekülteknek is érdekük, mert több helyük lenne a szállásokon. Heidelbergben a volt amerikai laktanyát alakították át regisztrációs központtá, hogy a többhetes várakozást néhány napra csökkentsék. „Az a célunk, hogy a menekültek regisztrációját egy helyen tudjuk elvégezni két-három napon belül. Ez a migránsoknak is jó, mert felgyorsul a kérelmük elbírálása. Itt ráadásul azokat is el tudjuk különíteni, akik nem kapnak menekültstátuszt” – közölte egy tartományi menekültszervezet vezetője.

Angela Merkel civil szervezetek képviselőit is fogadta. A kormánya együttműködik a migránsokon segítő csoportokkal, de ezzel párhuzamosan a menekültügyi törvényeket is szigorítanák. A berlini törvényhozás már tárgyalja, hogy 10-20 százalékkal csökkentsék a menekülteknek járó segélyt, és az újonnan érkezők pénz helyett természetbeni segítséget kapjanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!