2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gulyás: Nem volt szó Áderről

2016. május 18., szerda 11:38, frissítve: csütörtök 15:31

A Fidesz elnökségében nem volt szó a köztársasági elnökjelölésről, de amúgy sem aktuális még a kérdés. Így kommentálta a nagyobbik kormánypárt alelnöke a koalíciós partner, KDNP egyik képviselőjének múlt heti szavait.

Rubovszky György akkor úgy fogalmazott egy bizottsági ülésen: Orbán Viktor nem engedi, hogy újraválasszák Áder Jánost. A kereszténydemokrata politikus arról is beszélt, hogy az államfő jól szolgálja a kormánypártok érdekeit. A fideszes Gulyás Gergely a KDNP politikusának szavait nem kommentálta, de ő úgy látja, hogy Áder János a döntéseinél nem pártérdekeket vagy a kormány érdekeit tartja szem előtt, amire példákat is sorolt.

„Rubovszky György szavait ő maga tudja kommentálni. Hogyha valaki visszagondol az elmúlt évekre, vagy akár csak az elmúlt hetekre, mondjuk a belföldi választási regisztráció megsemmisítésére, köztársasági elnöki indítvány következtében került sor, vagy az elmúlt hetekben a jegybanki alapítványokkal kapcsolatos alapítványokkal kapcsolatos szabályozások megsemmisítésére. Ezek szerintem nagy jelentőségű döntések voltak. Szerintem a köztársasági elnök úr kiválóan látja el a feladatát, tehát méltatlan is, hogy erről vitát kezdeményezzünk, szóval nem is aktuális a kérdés pillanatnyilag” – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!