2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Kizárólag feltételekkel tudják elfogadni a menekülttábor megvalósítását

2015. augusztus 5., szerda 13:33, frissítve: szerda 15:33

Véget ért az egyeztetés, de a sormási lakosok nem fogadják el a menekülttábor megvalósítását a település közelében – kizárólag feltételekkel. Amennyiben huszonnégy órán belül a kormány nem ad érdemi választ az általuk szabott feltételekre, pénteken 14-től 19 óráig félpályás útzárral fognak tiltakozni a 7-es számú főúton.

Félórát késett a Belügyminisztérium államtitkára a tervezett menekült-táborról szóló sormási egyeztetésről. Pogácsás Tibor a polgármesterrel történt megbeszélés utáni lakossági fórumon azzal próbálta nyugtatni a helyiket, hogy garantálják a biztonságukat, illetve hogy semmilyen megbetegedéstől nem kell tartaniuk. Arról is beszámolt, hogy ezerfősre tervezik a befogadóállomást. Megjegyezte, minden ilyen menekülttábort úgy terveznek, hogy főút mellé essen. Az építkezés augusztus végén, szeptember elején kezdődhet, azt azonban továbbra sem tudni, hogy konténer- vagy sátortábort létesítenek Sormás határában. Az államtitkár közölte, hogy biztosítani fogják az orvosi ellátást, a megfelelő rendőri jelenlétet, és támogatni fogják a polgárőrség újbóli felállítását. A képviselő-testülettel, illetve az önkormányzattal folyamatosan tartják majd a kapcsolatot, tette hozzá.

Az államtitkár arra a kérdésre, hogy konténer- vagy sátortábort terveznek-e, kitérő választ adott, csupán annyit erősített meg, hogy ez egy ideiglenes tábornak készül, arról viszont nem kívánt nyilatkozni, hány ember befogadására lenne alkalmas. Az államtitkár a Hír TV kérdésére cáfolta, hogy a bádogvárosokba költöztetnék az Ausztriából visszatelepítésre váró migránsokat.

Az önkormányzat hétfőn közgyűlésen döntött úgy, hogy nem akarnak konténervárost és menekülteket. Egy válságstáb is alakult – ők helyezték kilátásba a pénteki tiltakozó akciót. A lakók továbbra sem nyugodtak, és folytatják a tiltakozást, számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!