2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 09:30

Ez lesz a tranzitzónákkal

2015. augusztus 26., szerda 08:02, frissítve: szerda 18:35

Továbbra is özönlenek a migránsok a szerb–magyar határon, a vasúti sínek mentén. A főpolgármester új helyszínre költöztetné a pályaudvarok mellett kialakított tranzitzónákat.

Nem bezárják, hanem átköltöztetik a menekülteknek létrehozott tranzitzónákat – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a főpolgármester. Tarlós István szerint két új befogadóhelyet jelölnek ki csütörtökön, ezek nem a pályaudvarokon, de a városon belül lesznek. A főpolgármester egy budai és három pesti helyszínt lát erre alkalmasnak.

„Természetesen a szolgáltatást továbbra is fenntartjuk, bár nem önkormányzati feladat, ne keverjük a kompetenciát. Nem akarjuk, hogy szomjazó gyerekek legyenek, nagyrészt nem elhanyagolható. Kell, hogy valahol az emberek tisztálkodjanak, vécére menjenek, ivóvizük legyen, vagy valami a fejük felett legyen. Előbb-utóbb egy nagy sátorról is gondoskodni kell” – fogalmazott a főpolgármester. A költözés két-három héten belül megtörténik.

Újabb óriási migránsáradat várható

Folyamatosan érkeznek a migránsok Szerbia felől Magyarországra, legtöbben a déli határnál felhúzott drótakadályt megkerülve, a Röszke melletti vasúti töltés mellett gyalogolva lépik át az országhatárt. Tegnap néhány óra alatt több százan érkeztek, ők feltehetően azok közé tartoznak, akiket a múlt héten egy időre feltartóztattak a görög–macedón határnál. Kedden minden eddiginél több illegális bevándorlót állítottak meg a rendőrök és a polgárőrök a déli határnál. Több mint 2300-an akartak belépni az országba.

„2330 illegális bevándorlóval – köztük 555 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 25-én. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületén fogták el a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – fogalmazott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Neveket követelt az Állami Számvevőszék elnökétől a miniszterelnök, amikor Domokos László a túl drágán működő minisztériumi háttérintézményekről beszélt. A kormányfő maratoni konferencián értékelte a kabinet elmúlt évi tevékenységét. Bővebben>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!