2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Ez egy mocskos, undorító rendszer” – durvuló elnökjelölti kampány az USA-ban

2016. április 12., kedd 21:21, frissítve: szerda 10:39

Tisztességtelen versenyben veszítette el a legutóbbi előválasztást – állítja Donald Trump, a botrányos kijelentéseiről ismert ingatlanmilliárdos. Szerinte Coloradóban csak a helyi szabályok segítették Ted Cruz szenátort a győzelemhez. Közben a demokrata oldalon a fegyvertartási törvények szigorításán kaptak össze az elnökjelölt-aspiránsok.

Három hete csak veszít az előválasztásokon Donald Trump. Utah, Wisconsin és Colorado államban is republikánus párti ellenfele, Ted Cruz győzött. Trump szerint Coloradóban a szabályok ellenfelének kedveztek, ebben az államban nem a regisztrált szavazók, hanem a helyi párttagok döntenek az elnökjelölt aspiránsokról. Nekik pedig Ted Cruz volt a rokonszenvesebb. „Több száz delegálttal vezetek, de a rendszert, barátaim, a rendszert manipulálták. Ez egy mocskos, undorító rendszer” –  jelentette ki Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns.

A demokrata oldalon is egyre szorosabb a verseny. A sokáig biztos befutónak tartott Hillary Clinton is három hete nyert utoljára, így a magát szocialistának valló Bernie Sanders lassan utoléri. Clinton a kampányban a vermonti szenátor szemére vetette, hogy nem támogatta a fegyvertartás szigorítását. „Amikor a fegyvertartással kapcsolatos álláspontjáról kérdezik, gyakran azt mondja, hogy Vermontot képviseli, amely egy kicsi vidéki állam, ahol nincsenek ilyen törvények. Szeretném, ha tudnák, hogy New Yorkban a fegyveres erőszakot elkövetők többsége nem ebben az államban él. A legtöbb elkövető Vermontból származik” – fogalmazta meg Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns.

A következő előválasztást egy hét múlva, New York államban rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!