2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Embercsempészek is kézre kerültek

2015. augusztus 24., hétfő 08:30, frissítve: hétfő 19:20

Az elmúlt négy napban csaknem hat és fél ezer migránst fogtak el a rendőrök országszerte.

Az elmúlt négy napban csaknem hat és fél ezer migránst fogtak el a rendőrök országszerte, többségüket továbbra is Csongrád megyében állítják elő. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint kézre került 19 embercsempész is.

„26 csoportban 1199 illegális bevándorlóval, köztük 117 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 23-án. A legnagyobb számú csoportot Röszke külterületén fogták el 12 óra 20 perckor, ott 71 bangladesi, 15 afgán és 6 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – mondta Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A megnövekedett migráció miatt 485 új munkatársat vesz fel a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. A Magyar Hírlap azt írja: az új kormánytisztviselők részben menekültügyi hatósági feladatokat látnak majd el, a közalkalmazottak pedig a befogadó intézmények működtetésében kapnak feladatot, döntően vidéken. A többi között számviteli, műszaki, közgazdasági, valamint menekültügyi ügyintézőt, a bicskei és a békéscsabai telephelyre közegészségügyi szakorvost és közegészségügyi felügyelőt keresnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!