2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Elutasították Habony Árpád átvilágítását

2015. december 9., szerda 17:01, frissítve: csütörtök 07:14

Elutasította a nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti többsége Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó átvilágítását. A testület elnöke szerint a bizottság tagjai azzal érveltek, hogy nem áll kapcsolatban a kormánnyal az Ibizán partizó tanácsadó. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azonban ma már úgy fogalmazott, hogy laza kapcsolatot tart fenn a kormány Habonnyal, de szerinte magánügy, hogy ki hol tölti a szabadidejét.

A nemzetbiztonsági bizottság ülésén is téma volt a miniszterelnöki főtanácsadó Ibizai kiruccanása. Az exkluzív klub reklámfilmjében szipogva és pislogva tűnik fel Habony Árpád. A 444.hu internetes portálnak egy budapesti vállalkozó a szórakozóhelyről azt állította, a csapból is kokain folyik, és tele van prostituáltakkal.

„Magyarországon nem ennek a diszkónak a promóciós videójaként, hanem a Fidesz promóciós videójaként kerül be a köztudatba” – mondta Szilágyi György jobbikos képviselő. A Jobbik vagyonosodási vizsgálatot követel Habony Árpád ellen. „Habony Árpád miből él, miből adózott, a bevételei fedezik-e azt az életvitelt, amelyet ő folytat, ezt minden normális országban ki kellene vizsgálni. Ahogy azt is, hogy Habony Árpád milyen gazdasági tevékenységeket folytat. Mindet meg fogunk tenni, hogy ez jogi keretek között megtörténjen” – tette hozzá Szilágyi György.

A Gyurcsány-párt a honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi a miniszterelnök főtanácsadója miatt. „Elvárjuk Orbán Viktor, Pintér Sándor és Hajdu János, a TEK főigazgatójának megjelenését, és számoljanak már be a Habony-jelenségről. És felszólítjuk a miniszterelnököt, rendelje el Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágítását és vagyonosodási vizsgálatát 2010-ig visszamenőleg” – mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A Párbeszéd Magyarországért szóvivője pedig a nemzetbiztonsági kockázatokra kíváncsi. „Habony Árpád személyének nemzetbiztonsági kockázatai vannak, hiszen amikor Juhász Péter feltárja a Fidesz korrupciós ügyeit, akkor erre a Fidesz azzal válaszol, hogy drogos, drogos, drogos, ehhez képest, ...” – mondta Tordai Bence.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke hiába tűzte napirendre a kérdést a bizottságban. „Nem tartható, hogy nem esik át egy ilyen személy egy nemzetbiztonsági ellenőrzésen, foglalkozott vele a testület, de nem sok eredményét értünk el, mivel nem áll jogviszonyban, ezért nem ellenőrzik és a másik válasz, ami elfogadhatatlan, hogy nem ismer meg titkokat” – mondta Molnár Zsolt.

A testület kormánypárti többségének álláspontját osztja a Fidesz frakcióvezetője is. Kósa Lajos azonban a korábbiakkal ellentéteben nem tagadta a kapcsolatot Habony Árpád és a kormány között. „Az, hogy ki hol tölti a szabadságát, az nem nemzetbiztonsági kérdés, főleg, ha valaki ilyen lazán kapcsolódik a kormányzathoz, a szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy jónak látja” – mondta Kósa Lajos.

Habony Árpád nemzetbiztonság vizsgálatát, a jogszabályok szerint munkáltatója kezdeményezheti, de egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a főtanácsadónak van-e egyáltalán munkaviszonya.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!