2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Vizsgálatot kezdeményeznek Habony Árpád ellen

2015. december 8., kedd 19:44, frissítve: szerda 17:01

Szipogott és furcsán pislogott Habony Árpád a világ egyik legdivatosabb diszkójában. A Gyurcsány-párt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Habony Árpád ellen, aki papíron egy fillért sem kap a kormánytól a tanácsaiért. Egy másik baloldali kispárt, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője szerint a miniszterelnök bizalmasának börtönben a helye, ha közpénzből bulizott Ibizán. Az állami hírügynökség a Gyurcsány-párt közleményét nem volt hajlandó megjelentetni az ügyben Habony személyiségi jogaira hivatkozva, miszerint ő nem közszereplő, ugyanakkor az Index a közelmúltban nyert pert, miszerint igenis közéleti szereplőnek minősül.

Júniusban nyitott az exkluzív klub a buliszigetnek tartott Ibizán, a konyhát Michelin-csillagos katalán séf viszi, a publikumot pedig a világhírű kanadai cirkusz, a Cirque du Soleil táncosai szórakoztatják. A teraszra 25 ezer forint a beugró, a belső termekbe közel ötvenezer, plusz az italfogyasztás. A luxusdiszkó reklámvideójában ismerős arc tűnik fel: Habony Árpád nézi szipogva és pislogva a show-t. A 444.hu internetes portálnak egy budapesti vállalkozó azt mondta, hogy a szórakozóhelyen a csapból is kokain folyik, és tele van prostituálttal.

Deutsch Tamás szemét nem a mulatozó Habony Árpád csípi, hanem Gyurcsány Ferenc, akinek tanácsadó cége újabb megbízást kapott az Európai Uniótól. Orbán Viktor bizalmasa közhivatalt nem visel, ezért a magyar adófizetőknek nincs közük ahhoz, hogy hol bulizik – érvelt a fideszes EP-képviselő. „Azok közé a sok millió honfitársunk közé tartozik az ön által a kérdésében utalásszerűen megjelölt ember, aki a magyar társadalom 99 százalékának a tagja. A szabadidő eltöltése az ő magánügye” – fogalmazott Deutsch Tamás.

A Gyurcsány-párt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Habony Árpád ellen. De ilyen eljárást az adóhatóság már csak akkor indíthat, ha az ügyben nyomozás folyik vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.

A Jobbik szerint a kormánypártok a Habony Árpádhoz hasonló világfik meggazdagodását próbálja titkolni a vagyonosodási vizsgálatok korlátozásával. „A Fidesz jelenlegi törvényei alapján, amiket hozott, most már nagyon nehéz bármilyen vizsgálatot lefolytatni ezzel kapcsolatban. Persze vizsgáljuk azt folyamatosan, hogy milyen jogi lépéseket tudunk tenni” – mondta el Szilágyi György országgyűlési képviselő.

A Párbeszéd Magyarország szerint a videó leleplezi a Fidesz valódi arcát. „Az egész keresztény-erkölcsös nemzeti máz, amelyet ez az Orbán-kormány magára húzott, ez hazugság. A miniszterelnök legfontosabb tanácsadója, akinek nem ismerjük a javadalmazását, hiszen nincs bevallott jövedelme, nincs bejelentett munkahelye, mégis gyakorlatilag az elitet megszégyenítő módon, egy kétes hírű, luxus partiban vesz részt Ibizán” – fejtette ki Barabás Richárd. A PM szóvivője hozzátette: Habony Árpádnak börtönben a helye, ha közpénzen utazott Ibizára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!