2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Halálra taposták egymást a hívek

2015. szeptember 24., csütörtök 11:26, frissítve: péntek 06:33

Legkevesebb 310 ember meghalt a hagyományos muzulmán zarándoklaton Mekka közelében. A muszlim hívők között pánik tört ki, és valószínűleg agyontaposták egymást. Tíz nappal ezelőtt egy daru zuhant egy mekkai mecsetre. Akkor több mint száz ember veszítette életét.

Tömött sorokban áramlottak muszlim hívők tömegei Mekkában, a hagyományos éves muzulmán zarándoklatra legalább kétmillió ember érkezett a szaúd-arábiai városba. A zarándokok a Minában felállított sátrakban töltötték az éjszakát, majd az Arafát-hegyhez mentek, végül pedig visszatértek a völgybe, ahol egy rítussal, az Ördög megkövezésével folytatták az ünnepet.

A zarándoklatot azonban ezúttal is tragédia árnyékolta be: a tömegben tülekedés tört ki, az emberek egymást taposva pánikszerűen menekülni kezdtek. Hogy mi váltotta ki a rémületet, az egyelőre nem ismert. Sok embert halálra tapostak. A tragédia akkor történt, amikor a zarándokok az Arafát-hegyről a megkövezés helyszínére tartottak.

Két héten belül ez már a második tömegkatasztrófa Mekkában. Tíz nappal ezelőtt a mekkai nagymecsetre zuhant egy hatalmas daru: akkor több mint száz ember halt meg, közel négyszázan megsebesültek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!