2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Bocuse D’or: pizza helyett kecsege és gímszarvas

2016. május 11., szerda 18:01, frissítve: szerda 18:15

Kecsegéből és gímszarvasborjúból kellett ételt kreálniuk a szakács csapatoknak a Bocuse D’or második versenynapján. A magyarokat Széll Tamás mesterszakács és csapata képviselte. A séfeknek öt és fél órájuk volt a főzésre. Ma este már az is kiderül, hogy a húsz induló csapat közül melyik lesz az a tizenegy, amelyik 2017-ben részt vehet a lyoni világdöntőn.

Nagyon koncentrált a Bocuse D’or első fogásánál Széll Tamás, kecsegéből készített ételt. A mesterszakácsnak és csapatának öt és fél órája volt arra, hogy elkészítse a haltálat és a vadtálat, ennek fő alapanyaga a gímszarvasborjú volt. A legrangosabb szakácsverseny európai döntőjének második napján a magyar csapat mellett 9 ország legjobbjai mérték össze tudásukat.

„A halból tányért a húsból pedig egy nagy tálat kell prezentálni. Fel kell kötni a gatyát, azt gondolom, mert a tegnapi napból kiindulva nagyon erős volt a mezőny, mert nagyon szépeket alkottak, láttunk hibákat. Az a szakmai alázat, ami a Tomiban benne van, azt gondolom, hogy nagy esélyünk van arra, hogy bekerüljünk az első húszba, de azt gondolom, hogy az első hét, az teljesen ideális volna, hogy bekerüljünk” – így Sárközi Ákos séf.

A magyar csapat tökéletesen elkészített ételt tálal majd – véli Gianni Annoni. A Magyarországon élő, de olasz gyökerekkel rendelkező étterem-tulajdonos azért az olaszoknak is szurkol. „Az olaszok például kicsit kellemetlenül érzik magukat, azt hallottam, mert nincsen spagetti meg pizza. Nem, viccet félretéve, alapvetően olyan alapanyagok vannak, amit az olasz konyha is használ, pláne a vadak, ugyanúgy a kecsegét. A kecsege egy olyan alapanyag, ami egyre ritkább, ritkábban használjuk, de egy olyan alapanyag, ami Olaszországban létezik, pláne frituzva, szóval egy jó kis rántott kecsegét ajánlok mindenkinek” – közölte Gianni Annoni étterem-tulajdonos.

Ötórányi főzés után a magyar csapat Széll Tamás vezetésével tálalta fogásait. A 20 csapat közül tizenegy jut ki Lyonba, a 2017-es világdöntőre, ahol az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjaival együtt összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!