2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az utcán lőtte le a rendőröket

2016. július 17., vasárnap 20:48, frissítve: kedd 17:34

Három rendőrt lőttek le az Egyesült Államokban, a louisianai Baton Rouge-ban. További három járőr megsebesült a tűzharcban. A támadók egyikét lelőtték az egyenruhások, társainak viszont sikerült elmenekülni.

Baton Rouge bejáratánál fegyveresek nyitottak tüzet a kiérkező rendőrökre. Az egyenruhásokat egy telefonáló riasztotta azzal, hogy egy gyanús személy gépkarabéllyal sétál a városba vezető úton. „Annak alapján, amit jelenleg tudunk, itt egy lövöldözés volt több gyanúsítottal. Több rendőrt meglőttek, köztük halottak is vannak” – mondta L'Jean McKneely, Baton Rouge rendőri illetékese.

A lövöldözés a rendőrőrs közelében fekvő bevásárlóközpont mellett volt. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a tetthelytől. A Baton Rouge-i rendőrség nemrég három embert tartóztatott le, miután kiderült, hogy helyi rendőrök meggyilkolására készültek. Ez nem sokkal a tüntetések után volt, amelyek azután kezdődtek, hogy a helyi egyenruhások lelőttek egy ötgyermekes afroamerikai férfit.

A helyi seriff hivatala közölte hogy a rendőrség különleges robotok segítségével fésüli át a lelőtt támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva. A feltételezések szerint több merénylő megszökött a helyszínről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!