2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az Iszlám Állam nevében szúrt, tart a hajtóvadászat

2015. december 14., hétfő 17:39, frissítve: hétfő 17:39

Arabul fenyegetőzött és az Iszlám Államot éltette az a férfi, aki megkéselt egy óvodai nevelőt Párizs közelében. A támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene. A hatóságok megerősítették a környékbeli tanintézmények védelmét.

Egy hónappal a párizsi merényletek után újra készültségben a francia hatóságok. A főváros vonzáskörzetében fekvő Aubervilliers óvodájának környékét lezárták, miután egy felfegyverkezett férfi nyitás előtt rátámadt az intézmény egyik alkalmazottjára az Iszlám Állam nevében. Azt kiabálta, hogy tettét figyelmeztetésnek szánja, majd elmenekült. A rendőrség vizsgálja, hogy valóban lehet-e kapcsolata a párizsi merényleteket elkövető muszlim terrorszervezettel.

– Reggel egy férfi behatolt a tanintézménybe és rátámadt egy tanítóra egy ollóval és egy papírvágóval, amiket a helyszínen talált. A hastájékán szúrta meg, de szerencsére nem okozott életveszélyes sebesüléseket – közölte Luc Poignat rendőrségi szóvivő.

A hatóságok nem zárják ki, hogy a támadó az Iszlám Állam propagandamagazinjából merített bátorságot. A lap francia tanárok elleni támadásokra buzdított, amiért a francia iskolákban nem a Koránból tanítanak. Az oktatási intézmények védelmét már a párizsi támadások után megerősítették, de további szigorítások várhatók.

– Megerősítjük a védelmet a környéken lévő összes tanintézményben. Egy biztonsági csapat, orvosok és pszichológusok segítenek az óvoda alkalmazottainak. Holnap tájékoztatjuk a hozzátartozókat és a szülőket is arról, hogy mi történt, hogy ne legyen pánik – jelentette be Najat Vallaud-Belkcem oktatásügyi miniszter.

Aubervilliers-ben sok a bevándorló, többségük észak-afrikai származású.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!