2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:35

Áron alul adták el a Klotild-palotát

2017. május 10., szerda 08:41, frissítve: szerda 14:45

Százmilliókkal a paci ár alatt adhatta el a Fővárosi Önkormányzat Budapest egyik legértékesebb üzlethelyiségét.

A Magyar Nemzet erről a fővárosi közgyűlés egy jegyzői előterjesztésére hivatkozva ír.

Az Erzsébet hídnál lévő Klotild-palota egy ezer négyzetméteres, világörökségi helyszínen lévő terméről van szó, ahol egy török cég luxusszállót alakít ki.

Szaniszló Sándor szocialista képviselő szerint az üzletet testre szabták, a szóban forgó befektető pedig Rogán Antal polgármestersége idején már vásárolt gyanúsan alacsony áron a környéken. A politikus hozzátette: a Budapest Galériának korábban otthont adó helyiségért, a főváros akár 2-300 millióval is többet kérhetett volna.

„Kihozták 520 millió forintra úgy, hogy a belső ellenőrzés is kimutatta, hogy alapvető hibákat követtel el az értékbecslés során. Nem hasonlították össze más ingatlannal, tévesen állapították meg az alagsort, olyan tényezőket vettek meggyőződésünk szerint tévesen figyelembe, hogy ez egy műemlék jellegű épület, hogy üres, értékcsökkent, az is csökkentő tényező volt, hogy nagyméretű. Úgy hirdették meg mintha egy belvárosi fodrászüzletről lett volna szó vagy bármilyen üzlethelyiségről” – nyilatkozta a szocialista képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!