2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Iratokat foglalt le a NAV az ORÖ székházában

,

2015. május 15., péntek 15:51, frissítve: péntek 19:41

Iratokat foglaltak le az adónyomozók az Országos Roma Önkormányzat székházában. A hatóság a cigányság felzárkóztatását szolgáló foglalkoztatási szövetkezet gyanús pénzügyei miatt nyomoz.

A hatóság megerősítette a Hír TV értesülését, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a cigányság felzárkóztatását szolgáló, milliárdos költségvetésű foglalkoztatási szövetkezettel kapcsolatos iratokat foglaltak le az ORÖ budapesti székházban. A Híd a munka világába program gyanús pénzügyei miatt az Országos Roma Önkormányzaton belül alternatív vizsgálóbizottság alakult.

Százmilliók mentek el irodaházra, tízmilliók pedig bútorvásárlásra és tanácsadásra a Híd a munka világába költségvetéséből. Márciusban a Hír TV Látótér című magazinja arról is beszámolt, hogy havi félmillió forintért béreltek alsó-középkategóriás autókat a roma foglalkoztatási szövetkezetnél.

A sajtóhírek alapján az LMP antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos feljelentést tett, amit az adóhatóság először elutasított. A döntést a Fővárosi Főügyészség felülbírálta, és elrendelte a nyomozást költségvetési csalás gyanújával. „Megkérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és azt mondták, hogy ezekkel nem volt semmi probléma. Azzal, hogy mondjuk 500 ezer forintért béreltek egy hónapra autót. Majd a Fővárosi Főügyészség fölülvizsgálta ezt a döntést, és utasította a NAV-nyomozókat ennek a dolognak a kivizsgálására” – tájékoztatott Hadházy.

Miközben az adónyomozók Budapesten iratokat foglaltak le, az Országos Roma Önkormányzat Kisvárdán tart közgyűlést. A Nol azt írta, hogy az ülés egyórás késéssel kezdődött el, állítólag azért, mert az ORÖ jelenlegi elnöke, Hegedüs István bizalmas megbeszélését folytatott elődjével, Farkas Flóriánnal, aki ma már a miniszterelnök romaügyi megbízottja. A Híd a munka világába program ugyanis Farkas Flórián elnöksége alatt indult.

A Roma Polgári Tömörülés elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a korrupciógyanús ügyek miatt az ORÖ vezetőségének le kellene mondania. „Az Országos Roma Önkormányzat képviselő-testülete, illetve vezetősége úgy tesz, mint a strucc, homokba dugja a fejét. Nem vesz róla tudomást, hogy milyen súlyos események történnek. A képviselő-testületet nem tájékoztatják – nyilatkozta Makai István, hozzátéve: én felhívtam a figyelmét a képviselő-testületnek, illetve az elnökségnek, hogy erről érdemben a mai nap tárgyalnia kellene a testületnek, le kellene vonni a személyi konzekvenciákat, le kellene mondani mind az elnöknek, mind az elnökhelyetteseknek, és a pénzügyi ellenőrző bizottságnak.”

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!