2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

A titokzatos módon eltűnt gép roncsait találták meg?

2015. július 30., csütörtök 10:10, frissítve: péntek 11:16

A titokzatos módon eltűnt másik maláj gép egy darabját találhatták meg egy indiai-óceáni szigeten. A partra sodort szárny valószínűleg egy éppen olyan Boeing 777-es típusú gépé, amilyen a tavaly lezuhant malajziai légitársaságé volt. A gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, amikor 2014. március 8-án, 1 órával a felszállás után eltűnt. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták.

Repülőgép roncsot találtak az afrikai Reunion szigetén. A Franciaországhoz tartozó sziget Madagaszkár közelében található. Szakértők szerint a darab akár a 370-es járathoz, vagyis az eltűnt maláj géphez is tartozhat. „Ha megnézem a képeket, látom a szárny egy darabját és ez lehet a segédszárny, egy csűrő vagy amit a 777-esen csűrőlapnak nevezünk, ami a kettő kombinációja” – mondta egy légügyi szakértő.

A Malaysian Airlines MH370-es járata azután tűnt el, hogy tavaly márciusban felszállt Kuala Lumpurból és megkezdte az útját Peking felé. 239-en utaztak rajta. A repülő roncsait hónapokig keresték Vietnamtól Ausztráliáig, de semmit sem találtak. „Jó dolog, ha megtalálták a repülőt, megoldották a rejtélyt vagy lezárták az ügyet. Ez jó, de úgy gondolom, hogy ezzel nem lehet a szeretteiket elvesztő családok fájdalmát és szomorúságát enyhíteni” – mondta egy maláj diák.

A francia légi-szerencsétlenséget vizsgáló ügynökség vizsgálja a partra mosott roncsot. A maláj kormány is a parányi francia szigetre küldött egy csapatot. A kutatásban tevékeny részt vállaló ausztrálok szerint is nagy áttörés lehet, ha tényleg a maláj gép roncsait sodorta partra az óceán. „Nem hiszem, hogy nagyon hosszú időt venne igénybe, hogy azonosítjuk, hogy a darab egy Boeing 777-esből származik, de az már sok időt fog igénybe venni, hogy bebizonyítsuk, hogy az az MH370 darabja. Lehetséges, hogy van a darabon valamifajta azonosító, ami a járathoz kapcsolható, ez egy korai diagnózishoz vezethetne. De jelenleg ez egy érdekes felfedezés, aminek megvan a lehetősége arra, hogy áttörést jelentsen az MH370 keresésében, ugyanakkor még rengeteg munkánk van, mielőtt optimisták lehetnénk” – mondta Warren Truss ausztrál miniszterelnök-helyettes.


Az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal szerint, ha bizonyítást nyer, hogy a megtalált roncs az eltűnt maláj utasszállítógép része volt, akkor az alátámasztja azt a feltételezést, amely szerint a gép Ausztráliától 1800 kilométerre délnyugatra, egy 120 ezer négyzetkilométeres területen belül zuhant le. Éppen ezért ő a tengerfenék ultrahangos víz alatti felderítő berendezésekkel és videokamerákkal való további pásztázását tartja a legjobb megoldásnak a rejtély megoldása érdekében.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!