2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A matekírásbelikkel folytatódik az érettségi

2015. május 5., kedd 08:09, frissítve: szerda 13:44

A matematikaírásbelivel folytatódik az idei érettségi. A diákok több mint 200 helyszínen adhatnak számot tudásukról – középszinten 77 ezren, emelt szinten pedig 3700-an vizsgáznak.

Középszinten három órájuk van a diákoknak, hogy letegyék az írásbeli matematikaérettségit: először egy 45 perces tesztet kell kitölteniük, amely 10-12 kérdésből áll. A fennmaradó 135 percben pedig hat feladatot kapnak. Az első hármat mindenféleképpen meg kell csinálniuk, a maradék háromból pedig kettőt kell választaniuk a diákoknak.

Emelt szinten négy óra áll a diákok rendelkezésére – ők egyszerre kapják meg az összes feladatot, így tetszés szerint oszthatják be az idejüket. Emelt szinten a második részben öt plusz öt feladatot kapnak az érettségizők, utóbbiból pedig négyet kell megoldaniuk.

A diákok függvénytáblázatot, szöveges adatok továbbítására nem alkalmas számológépet, körzőt, vonalzót és szögmérőt használhatnak a vizsga során.

A hétfői magyarérettségin a huszadik századi, határon túli magyar szerzők domináltak. Középszinten egy Grendel Lajos-írást kellett elemezni, majd az érettségizők Bodor Ádám, Tóth Árpád, illetve Seneca egy művéről írhattak esszét. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!