2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

A Fővárosi Törvényszék előtt demonstráltak

2016. május 26., csütörtök 12:44

Egy, a Quaestor-ügyben indult pert tárgyaltak volna ma a Fővárosi Törvényszéken. A károsultak a Markó utcában tüntettek.

A Fővárosi Törvényszék épülete előtt demonstrált csütörtök délelőtt mintegy 80-100 Quaestor-károsult transzparensekkel, hangosbemondóval. Ma indult volna ugyanis egy polgári per a Magyar Nemzeti Bank ellen, amely az intézmény felügyeleti tevékenységét kifogásolja. Ezt egy győri magánszemély indította közigazgatási jogkörben okozott kár miatt, azonban az első tárgyalási napon az derült ki, mégsem lesz tárgyalás – számolt be kollégánk a helyszínről.

A felperes jogi képviselője a Hír TV-vel azt közölte, hogy a tegnapi napon tájékoztatta őt a Fővárosi Törvényszék bírája, hogy permegszüntető végzést hozott, ezért a csütörtöki, első tárgyalás okafogyottá vált.

Az ügyben februárban nyújtották be a keresetet a bíróságra, és március végén kaptak idéző végzést a mai, első tárgyalási napról. A törvényszék május 10-én postázta a Magyar Nemzeti Bank kérelmét, amelyben a jegybank minden ellene felhozott vádat vitatott, és indítványt tett a per megszüntetésére. Amennyiben fellebbezéssel él a felperes, ezt a Fővárosi Ítélőtábla várhatóan ősszel fogja elbírálni.

A demonstráció, valamint amiatt, hogy a törvényszéken a Prisztás-gyilkosság ügyében ítélkeznek, a Markó utcát teljes szélességében lezárták, a környéken hatalmas a rendőri készültség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!