2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

A bevándorlási szabályok szigorítása lesz a téma

2015. május 29., péntek 10:10, frissítve: szombat 07:06

Az uniós bevándorlási szabályok szigorításáról tárgyal pénteken David Cameron és Angela Merkel. A brit kormányfő csütörtökön Párizsban a francia elnökkel is egyeztetett uniós reformjavaslatairól. A tárgyalások függvényében szavazhatnak a britek az uniós tagságról 2017-ben.

Európa második és harmadik legnagyobb gazdaságának vezetője találkozik Párizsban. David Cameron először francia kollégáját látogatta meg rövid európai körútján azzal a céllal, hogy megnyerje Francois Hollande elnök támogatását az általa javasolt uniós reformokhoz. „Számomra az Európai Unió versenyképességi reformja a legfontosabb, hogy választ adjunk a brit emberek tagsággal kapcsolatos aggodalmaira. A jelenlegi helyzet tarthatatlan” – mondta a brit kormányfő.

A nemrég újraválasztott konzervatív miniszterelnök a bevándorlási szabályozást szigorítaná, és megvédené Londont a jövőbeni szorosabb integrációtól. Ehhez azonban várhatóan az uniós alapszerződések módosítására lesz szükség, amihez kulcsfontosságú lenne Párizs és Berlin támogatása. Cameron a tárgyalások sikerességéhez kötötte a Nagy-Britannia uniós tagságáról tervezett népszavazást. „Franciaország azt szeretné, hogy Nagy-Britannia maradjon az EU tagja. Lesz egy referendum, a britek eldönthetik, hogy képzelik el a jövőjüket. Mi úgy gondoljuk, Európa és az Egyesült Királyság érdeke is, hogy együtt maradjanak, de tiszteletben tartjuk majd a brit emberek döntését” – fogalmazott Francois Hollande.

A brit kormányfő Párizsból Varsóba, majd Berlinbe utazott, ahol a brit reformjavaslatokkal szemben szkeptikus Angela Merkelt kellene meggyőznie. A német kancellár is azt szeretné, hogy Nagy-Britannia maradjon az unió tagja, de az EU-s alapelvekből nem akar engedni. A találkozó előtt a német iparkamara alelnöke óva intette Merkelt Cameron javaslatainak támogatásától.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!