2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

30 ezer euró hamis pénzzel bukott le a Fidesz volt politikusa

2015. február 11., szerda 19:00, frissítve: csütörtök 09:18

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét. Az Index információi szerint a férfinél 30 ezer euró hamis pénzt találtak a rendőrök. Veress Áront állítólag a Keleti pályaudvaron érték tetten, amikor egy hamis 100 euróst próbált forintra váltani. A többi hamis pénz a nála tartott házkutatás során került elő. A Fidesz közleménye szerint Veress Áront már 2012-ben kizárták a pártból, ezért a volt politikus cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak.

– V. Áron Sebestyén átadott a férfinek egy 100 eurós bankjegyet, amelyről a sértett megállapította, hogy hamis. Azonnal jelezte ezt a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek, akik elől a férfi el akart menekülni. A járőrök a helyszínen elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor több hamis bankjegyet találtak nála. A gyanúsított I. kerületi tartózkodási helyén házkutatást tartottak kollégáim, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint 5 darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. A 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy tartozás fejében kapta az összeget – közölte Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fiatalembert előzetes letartóztatásba helyezték. Az eurókat állítása szerint egy moldáviai férfitól kapta. A Jobbik a rendőrségi eljárás ellenére a nemzetbiztonsági bizottság elé szeretné vinni az ügyet. „Hamis pénzekről, külföldről származó hamis pénzekről van szó, amelyek politikai szervezettel is kapcsolatba kerülhettek. Nem tudjuk, hogy Veress Áron ezeket magánszemélyként vagy akár a szervezet elnökeként követte el, ha elkövette ezeket a bűncselekményeket” – mondta Farkas Gergely, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke.

A szocialisták szerint Veress Áront hamarosan más fideszes politikusok is követhetik. Beke Károly elnökségi tag Rogán Antalt és Lázár Jánost is szeretné bilincsben látni. „Kíváncsiak vagyunk Rogán Antal válaszára, aki a tegnapi napon pont azon a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, ahol a fiatalúr állítólag ezt a hamis pénzt átvette. Mit szól Rogán Antal ahhoz, hogy a letartóztatott fideszes politikus állítólag, az ő szóhasználatukkal élve, moldáv gazdasági bevándorlótól kapta a hamis pénzt. A már beváltott pénzből mennyi jutott a Fidesz pártkasszájába?” – tette fel a kérdést Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja.

A Fidesz közleményben reagált a botrányra. A párt szerint Veress Áron nem a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke, ugyanis már 2012-ben kizárták a pártból. Ennek némileg ellentmond, hogy a szervezet honlapján még egy 2013. áprilisi hírben is elnökként említik a fiatalembert. A szocialisták szerint a Fidesz ismét hazudik, a nagyobbik kormánypárt azonban megismételte: Veress Áront három éve kizárták, mostani cselekedeteiért pedig semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Forrás: Hír TV