2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Vettel nyerte minkét szabadedzést

2013. július 26., péntek 17:35, frissítve: szombat 15:41

A Red Bullok fölényét hozta a 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj első két szabadedzése. A Hungaroringen a délelőtti tréning során a világbajnoki címvédő Vettel volt a leggyorsabb, csapattársa, Webber és a lotusos Raikkönen előtt. Délután szintén Vettel és Webber volt az első két pilóta sorrendje, ekkor a másik Lotust kormányzó Grosjean volt a harmadik leggyorsabb. A versenyzők 43 fokos aszfalton köröztek, a rövidebb élettartalmú lágy gumikon, ahogy várható volt, sokkal jobb köridők születtek.

A kánikula ellenére is rekordszámú nézőt várnak a szervezők 28. Formula 1-es Magyar Nagydíjra. A hétvégén másfél ezer egyenruhás felügyel a biztonságra, éjjel-nappali ideiglenes őrs lesz a helyszínen, és most is besegítenek az osztrák, lengyel és szlovák rendőrök. „Az éjszaka során szolgálatban lévő kollégáim 311 főt igazoltattak, nyolc személyt állítottak elő, négy hölgyet szabálysértési őrizetbe vettek tiltott kéjelgés miatt, és két férfival szemben szabtak ki szabálysértési bírságot, akik a hölgyek szolgáltatását vették igénybe. 21 fővel szemben közel 250 ezer forint bírságot szabtak ki a rendőrök. Egy körözött gépjárművet is találtak az éjszaka, és ittas vezetés miatt büntetőfeljelentést is tettek egy személy ellen” – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A forgalom figyelésére helikoptert vet be a rendőrség. A szurkolóknak főleg arra kell ügyelniük, hogy több helyen megállási tilalom van. Nagyobb torlódásokra elsősorban a hétvégi időmérő edzés és a futam idején kell számítani. „Szombaton az időmérő edzés előtt, valamint vasárnap a futam előtt egészen biztosan végrehajtja a rendőrség a pályák egyirányúsítását. Amikor vége van az edzéseknek és futamnak, a pályáról kifelé vezető utak forgalma lesz egyirányú” – közölte a a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hőségben alaposan zsebbe kell nyúlni annak, aki nem akar kiszáradni, de az étel sem olcsó: az üdítők 600 forintba kerülnek, egy gíroszért 1000 forintot is elkérhetnek. Még lehet jegyeket is kapni, a versenynapra az állóhelyért 80, a legdrágább Gold tribünre szóló jegyért 400 eurót kérnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!