2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Varga elárulta: így kerülhetünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól

2013. május 9., csütörtök 19:26, frissítve: péntek 14:31

A tranzakciós adó emelésével kerülhet ki Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír Televíziónak azt mondta: az illetékből kevesebb bevétel folyt be az államkasszába, mint amennyit vártak.

A tárcavezető hozzátette, megvizsgálják, hogy a bankokra és pénzintézetekre kivetett teher emelésével végrehajtható-e a kiigazítás. A javaslatokat akár már ezen a héten is eljuttathatja a kormány az Európai Uniónak. Varga ettől függetlenül vitatja a lépés szükségességét, szerinte ugyanis az uniós szakemberek tévednek: az államháztartási hiány nem fogja elérni a 3 százalékot.

„Szó sem lehet a rezsicsökkentés visszavonásáról”

Korábban Rogán Antal frakcióvezető egy sajtótájékoztatón kijelentette: az unió visszaél a hatalmával, a kormánypártok ezért nem támogatják a Brüsszel által preferált megszorításokat. „Szó sem lehet a rezsicsökkentés visszavonásáról, a magánszemélyek, valamint a kis- és középvállalkozások adóterheinek növeléséről, a nyugdíjak megadóztatásáról vagy a családtámogatások csökkentéséről.” Rogán Antal hozzátette: a kormány kitart a munkahelyvédelmi akcióterv mellett is.

Orbán Viktor ugyanakkor arra kérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy dolgozzon ki olyan lépéseket, amelyek az unió és a kormány számára is elfogadhatóak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!