2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tovább marakodnak az összefogás neven

2014. január 30., csütörtök 07:24, frissítve: péntek 07:56

Személyes találkozóra hívja a balliberális pártok vezetőit Szepessy Zsolt. Az Összefogás Párt vezetője békés úton szeretné rendezni a névbitorlási ügyet, és csak akkor fordul a választási irodához, ha nem kap megfelelő választ.

A Magyar Nemzet úgy tudja, ebben az esetben a Jókai utcai MSZP-székház előtt gulyásfőzéssel egybekötött tiltakozást is szerveznek majd. Szepessy a lapnak azt mondta, az összes körzetben van jelöltjük, és nem akar a közös név miatt pluszszavazatokhoz jutni. Az Alapjogokért Központ közleménye szerint ha valakit a névviseléshez való jogában megsértenek, bíróságon követelheti a megtévesztő névhasználat megszüntetését, és kártérítést is kérhet. Szepessy Zsolt nemrég nyílt levélben fordult a baloldali ellenzéki szövetséghez, mert szerinte az összefogás kifejezés használata megtéveszti a választókat.

Szigetvári: Nincs jogalapja

Az Együtt–PM társelnöke szerint felesleges beadnia Szepessy Zsoltnak az indítványt, a jogvitának nincs alapja. Szigetvári Viktor azt mondta, a szavazólapon nem lesz rajta az „összefogás” név.

„Ez teljes jogi félreértés. Nem ismerem Szepessy urat, de azt tudom mondani, hogy nem tanácsolnám, hogy beadja ezt az indítványt, de megteheti, csak el fogja veszteni. Felesleges ebben zavart kelteni. Az összefogás szó nem egy párté, társadalmi szervezeté, az összefogás szó bárkié. Minket szerencsére magyar választók neveztek el összefogásnak, a szavazólapon pártjaink nevei, lógói és képviselőjelöltjeink lesznek. Az összefogás szót, az összefogásunkat – amelyet a választók neveztek el összefogásnak a kampány egészében – összefogásnak fogjuk nevezni. Ezért ez a szó biztosan rajta lesz a plakátokon is. Ennek a jogvitának semmi helye nincsen, és semmi alapja” – mondta Szigetvári Viktor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!