2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tömegkarambolok és káosz az M7-esen

2013. március 14., csütörtök 19:38, frissítve: csütörtök 22:25

Negyvenegy autó ütközött egymásnak az M7-es autópálya zalai szakaszán, később újabb tömegkarambolok voltak a 42-es kilométernél, Balatonszemesnél és Szabadbattyánnál is.

„Csütörtök délelőtt 11 órakor az M7-es autópálya Letenye felé vezető útszakaszán a 203-as és 206-os kilométer között összeütközött 41 autó. Annyit lehet tudni a balesetről, hogy először 11 gépjármű rohant egymásba, majd beléjük rohant még 30. Személyi sérülésről még nem tudunk, eddig szerencsére nem találtunk sérülteket, de a kollégáim most autóról autóra járnak a pályán és segítenek a bajbajutottakon. A forgalmat Balatonkeresztúrnál a 7-es útra tereljük. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság minden egységet oda mozgósított, hogy segítsenek az autósoknak” – jelentette ki a Hír TV-nek Nothoff Ingrid szóvivő.

Közben a Zala megyei katasztrófavédelem tájékoztatása nyomán kiderült, hogy legalább hatan megsérültek, pontos számokat még nem tudni.

Újabb tömegbaleset az M7-esen

Fél 3 körül újabb tömegbaleset történt az M7-es autópályán a 42. kilométernél. 10 személyautó rohant egymásba, teljes az útzár a 41. és a 45. kilométer között. Személyi sérülésről nem érkezett hír – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója.

Baleset Balatonszemesnél és Szabadbattyánnál is

Kamionok és autók ütköztek össze a havazás és a viharos szél miatt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán Balatonszemesnél. Az első információk szerint öten sérültek meg. A baleset mögött két kilométeres kocsisor torlódott fel. A műszaki mentés és a helyszínelés több órája tart, ezalatt félpályás útlezárás van érvényben. A forgalmat a 7-es útra terelik. Az időjárás nehezíti a mentést is, ugyanis Balatonszemes térségében erősen havazik, és a viharos szél hordja a havat, emiatt a baleset helyszínén is alig néhány méterre csökkent a látótávolság.

Szabadbattyánnál 30 autó, 8 kisteherautó és 9 nyerges vontató ütközött össze a havazásban. Egy ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek a balesetben – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója.

Az M7-es autópálya Balaton felé tartó oldalát Martonvásár és Polgárdi között, a főváros felé tartó oldalt pedig Polgárdi és a Székesfehérvár között zárták le. Az autópályán este 10 kor is több száz autó rostokolt, nem tudni hogy mikor juthatnak ki a több kilométeres dugóból - jelentette a Hír TV tudósítója.

A közútkezelő azt kéri az autósoktól, hogy a hófúvásokban érintett dunántúli megyékben semmiképpen ne induljanak útnak.

Tolna megyében is több baleset történt a havas utakon. Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz, egy betegszállító autó és egy kamion csúszott árokba a 65-ös úton, Tamási és Iregszemcse között. A 61-es úton, Tamási és Nagykónyi között pedig több személygépkocsi borult árokba. A balesetekben senki nem sérült meg.

A Zala megyei Nagylengyel és Petrikeresztúr közötti havas úton egy menetrend szerinti autóbusz borult fel.

Megbénult az M1-es is

Az M1-es autópályán Győr térségében a tükörjég miatt a forgalom több órára szinte teljesen megbénult. A megyében is sok volt a baleset. Győrtől néhány kilométerre három autó borult az árokba. Az egyik kocsi fejtetőre állt. A sofőrök és az utasok néhány karcolással megúszták a balesetet. A hóátfúvások miatt több kamion is elakadt.

Koccanások és kitört kerekek

Veszprém megyében is koccanások és kitört kerekek jelzik a tél visszatértét. A hajnali óráktól folyamatosan havazik, a viharos, néhol 100 kilométer/órás szél sok helyen hóátfúvásokat okozott. A Litér mellett történt balesetnél nem csak az árokba csúszott autóst kellett kimenteni, az autómentőt is a tűzoltók húzták ki.

A térségben hajnalban kezdett havazni, számos helyen a hóátfúvások okoztak gondot. Az utakon rengeteg baleset történt, Nagyvázsonynál például három kocsi csúszott egymásba, itt egy súlyos sérültet is el kellett látniuk a mentőknek. Sokan már nyári gumival indultak útnak.

20 centiméter hó is hullhat

A hófúvás egy települést zárt el a külvilágtól. A Borsod megyei Hejcét nem lehet megközelíteni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél pedig több helyen magas hótorlaszokat emelhet. Az ország tizennégy megyéjére első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Fotó: Varga György / MTI

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!