2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tóbiás elismerte: vita van az MSZP-ben Bokrosról

2014. szeptember 29., hétfő 21:05, frissítve: kedd 10:10

Mást mond az MSZP alelnöke, és mást a párt budapesti elnöke. Márton Roland a baloldali szavazók lelkiismeretére bízta, hogy melyik ellenzéki főpolgármester-jelöltre voksolnak. Kunhalmi Ágnes viszont Bokros Lajos támogatására kérte az MSZP budapesti híveit.

Az MSZP székházában először a budapesti és az országos elnökség, majd a fővárosi kerületek elnökeiből álló budapesti párttanács gyűlt össze. Az ülés előtt a szocialista párt etikai bizottságának elnöke, Bárándy Gergely azt mondta, hogy ő baloldali politikusként nem állna be a magát konzervatívként meghatározó Bokros Lajos mögé.

– Én azt gondolom, hogy ha az MSZP az elvi politizálásnak az elvét vallja, márpedig én azt tartom helyesnek, hogy azt vallja, akkor nem áll be egy jobboldali jelölt mögé. Az természetesen felvet kérdést, hogy kinek mi a felelőssége a kialakult helyzetet illetően, például a szövetségeseknek, akik egy olyan jelöltet javasoltak, aki visszalépett két héttel a választások előtt, és ezért kellett a szocialistáknak föladni egyébként azt a jelöltjüket, aki egy tapasztalt városvezető – fogalmazott az MSZP országos etikai és egyeztető bizottságának elnöke.

A pártszékházban még tartott az ülés, amikor az MSZP alelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt. Többször megkérdeztük tőle, hogy támogatják-e Bokros Lajost, de kitérő választ adott. „Nem az MSZP jelöltje Bokros Lajos, hiszen az Falus Ferenc volt, akit az MSZP támogatott, és ő visszalépett” – fogalmazott Márton Roland. Végül azt mondta: a szocialista szavazókra bízza, hogy behúzzák-e Bokros Lajos neve mellé az ikszet: „Egyébként a főpolgármester-jelölt kérdésben az állva maradt ellenzéki jelöltek közül a lelkiismeretükre bízom, hogy kire szavazzanak” – mondta.

Az alelnökkel folytatott interjú közben tartott az MSZP-székház előtt sajtótájékoztatót a párt budapesti elnöke, és zárójelbe tette Márton Roland szavait: „A kialakult helyzetben, miszerint az Együtt–PM által javasolt jelölt lemondott, a legesélyesebb demokrata jelöltre el kell menni szavazni, a budapesti párttanács többségi döntése alapján ezért arra kérünk mindenkit, hogy aki le akarja váltani Tarlós Istvánt Budapesten, az szavazzon Bokros Lajosra.”

Kunhalmi Ágnes után az MSZP elnöke lépett a mikrofonállványhoz. Tóbiás József elismerte, hogy a pártelnökség és a budapesti párttanács között vita van Bokros Lajosról. „A Magyar Szocialista Párt elnöksége fenntartja, hogy egy értékazonos politikát, azt nem lehet napi árfolyamon mérni azért, mert éppen milyen helyzetet állítanak elő. Az értékeink mások. Úgy fogalmaznak, hogy elég demokratának lenni, nekem ez kevés. Szociáldemokratának kell lenni. És ha nincs ilyen jelölt, akkor kell keresni olyan kerületi polgármesterjelöltet és képviselőt, aki vállalja, szociáldemokrata, baloldali érzelmű, és a képviseletet és a helyi közösségek érdekében akarja végezni a következő öt évben” – fogalmazott Tóbiás.

A szocialista pártnak egyébként volt saját főpolgármester-jelöltje, akit Falus Ferenc javára léptettek vissza nyáron.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!