2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Többen kételkednek a szankciók hatásosságában

2014. szeptember 10., szerda 07:19, frissítve: szerda 17:42

Az Oroszország elleni újabb szankciók végrehajtásáról tárgyalnak szerdán az Európai Unió tagállamainak állandó nagykövetei. Az EB elnöke közben ismertette a testület összetételét, Navracsics Tibort oktatásügyi, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosnak jelölte.

Az Oroszország elleni újabb szankciók végrehajtásáról tárgyalnak szerdán az Európai Unió tagállamainak állandó nagykövetei. A Reuters beszámolója szerint egyre több tagállami vezető kételkedik az újabb büntetőintézkedések hatásosságában, pedig a szankciók kivetéséhez teljes egységre lenne szükség. Orbán Viktor magyar kormányfőhöz hasonlóan nyilatkozott nemrég az osztrák kancellár is, aki az ukrán–orosz konfliktust tárgyalások útján oldaná meg. A szkeptikusok közé tartozik Csehország és Szlovákia is, de egyes források szerint Olaszország és Finnország sem szankciópárti.

Közben eldőlt, Navracsics Tibort az oktatásügyi, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosnak jelölte Jean-Claude Junker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!