2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több városban tüntet a HaHa

2013. február 11., hétfő 12:35, frissítve: hétfő 16:43

Több városban is tüntetnek ma a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjai. A szervezet szerint nem teljesültek a decemberben megfogalmazott követeléseik.

Ebben a többi közt a röghöz kötés eltörlését követelik. Budapesten délután a Deák térre várják a demonstrálókat, de lesznek tüntetések Debrecenben, Pécsett és Szegeden is.

Budapesten az ELTE Bölcsésztudományi Karán délelőtt 11 órakor több órára bementek az aktivisták és a 34-es előadóba szólították a diákokat, ahol végül 80-100-an tartottak fórumot. Emiatt néhány előadás félbeszakadt - jelentette a Hír TV tudósítója a helyszínről.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja elítélte a Hallgatói Hálózat akcióját. Közleményében azt írja, a diákok egy illetékes személytől sem kértek engedélyt a fórum megtartására, így az engedély nélküli rendezvénynek számít.

Délután negyed négyre mintegy 4-500 ember gyűlt össze a HaHa által szervezett tüntetés miatt a Deák téren  – számolt be a helyszínről a Hír TV tudósítója. A demonstrálók várhatóan négy óra magasságában indulnak majd el a Kiskörúton, majd átkelnek Budára, végső célállomásuk pedig az ELTE Lágymányosi Campusa lesz. Információink szerint a felvonulást időről időre beszédekkel fogják "megszakítani".

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!