2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Több mint harminc halottja van a földcsuszamlásoknak

2014. augusztus 20., szerda 17:11, frissítve: vasárnap 13:31

Hirosimában harminchat ember meghalt és sokan eltűntek az esőzések utáni földcsuszamlásokban. A katasztrófa előtti napon csaknem 240 milliméter csapadék hullott a város egyes részeire. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy további esőzések várhatók, ami újabb talajmozgásokhoz vezethet.

Házakat és autókat sodort el az esőzés nyomán megindult föld Hirosimában. A városra három óra alatt kétszáz milliméter csapadék hullott. A víz és a sár több házba is betört, és keresztülfolyt az épületeken. Hirosimában és környékén majdnem hatvanezer lakás maradt áram nélkül. Az emberek egy része még aludt, amikor a katasztrófa bekövetkezett.

Az áldozatok között két kisgyermek és egy tűzoltó is van. Ő több embert kimentett, mielőtt egy újabb sárlavina elragadta.

A szabadságát töltő japán miniszterelnök éppen golfozott Tokió egyik külvárosában, amikor értesült a hirosimai katasztrófáról. Abe Sinzó azonnal visszatért hivatalába. „A keresés és a mentés felgyorsítása érdekében elrendeltem, hogy az önvédelmi egységek több száz tagja utazzon a térségbe” – jelentette ki a japán miniszterelnök.


Hirosimába már százharminc katona megérkezett, további ötszázat pedig a nap folyamán várnak a természeti csapás sújtotta városba. A meteorológusok szerint a térségben folytatódik az esőzés. Ez nem az első földcsuszamlás Hirosimában, 1999-ben hasonló természeti katasztrófában harmincegy ember vesztette életét ugyanebben a városrészben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!