2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Véres ámokfutás: huszonhét emberrel végzett az iskolai gyilkos

2012. december 14., péntek 21:25, frissítve: szombat 07:34

Először apját ölte meg otthonában a connecticuti ámokfutó, majd az anyját is kivégezte abban az általános iskolában, ahol lövöldözött. Legalább huszonheten vesztették életüket, közte 18 kisgyerek. Az elkövető, a 24 éves Ryan Lanza is meghalt, azt még nem tudni, hogy magával végzett, vagy a rendőrök lőtték le.

Az egyik délnyugat-connecticuti iskolában kezdődött a lövöldözés, röviddel azután hogy megkezdődött a tanítás. Egy ismeretlen fegyveres rontott be az épületbe, majd válogatás nélkül tüzet nyitott a diákokra és a tanárokra. Szemtanúk mintegy száz lövést hallottak. Több mint huszonheten haltak meg, többségük öt és tíz év közötti kisgyerekek. Többen súlyos sérüléseket szenvedtek.

– Csomó nagy puffanást hallottunk, először azt hittük, hogy a gondnok vert le valamit – fogalmazott az egyik diák, hozzátéve: aztán sikolyokat hallottunk, és megérkezett a rendőrég is. „Valaki azt kiabálta, hogy húzódjunk menedékbe. A tornaterem egyik tárolójában bújtunk el, amíg ki nem ürítették az iskolát” – tette hozzá.

Az elkövető egy 24 éves férfi, meghalt, holttestét az egyik osztályteremben találták meg. Meg nem erősített információk szerint az egyik tanuló apjáról van szó. A hatóságok két lőfegyvert találtak a helyszínen. Azt egyelőre nem tudni, hogy volt-e tettestársa. A rendőrség elővigyázatosságból a környék összes iskoláját lezárta.

Ez a legtöbb áldozatot követelő mészárlás az Egyesült Államokban a 2007-es virginiai iskolai lövöldözés óta, amelyben 32-en vesztették életüket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!