2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Bayer show 23:55

Tízezer fehérvárinak kellett elhagynia az otthonát

2013. július 18., csütörtök 08:27, frissítve: csütörtök 12:43

Több mint tízezer embert kell kitelepíteni ma Székesfehérváron egy 100 kilós bomba miatt, a szovjet gyártmányú romboló repeszgránátot egy óvoda kertjében találtak szerdán.

A környéken 400 méteres körzetben kellett a lakóknak elhagyniuk otthonukat fél kilenctől. A Hír TV munkatársa délelőtt negyed tizenegykor arról tájékoztatott, hogy az érintettek zöme már elhagyta otthonát. A közelben egy általános iskola, két óvoda és több tízemeletes panelház is van, az idősek otthonából már tegnap átszállították a fekvőbetegeket Csákvárra. Az érintett körzetben nem nyitnak ki a bankok, az üzletek és ügyfélszolgálatok sem.

A bomba egy közel 1 méter hosszú, 200 milliméter körüli átmérőjű, második világháborús tüzérségi gránát, amely feltehetően szovjet gyártmányú – mondta el a Hír TV-nek a honvédség vezető tűzszerésze, Horváth Csaba. A robbanótest 25 kilogramm robbanóanyagot tartalmazhat, esetleges detonáció során a környező épületekben komoly károk keletkezhetnének, a szétrepülő repeszek pedig 400 méteren belül akár halálos sérüléseket lennének képes okozni.

Amint elvégzik a teljes zárást és ürítést a környéken, a tűzszerészek alaposan meg fogják vizsgálni a gránátot. Amennyiben tartalmaz gyújtószerkezetet, azt a helyszínen fogják hatástalanítani. A tűzszerészmunka várhatóan egy-másfél órát fog igénybe venni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!