2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tizenhárom halott az ítéletidőben

2014. január 4., szombat 14:30, frissítve: vasárnap 08:18

Az Egyesült Államokban tizenháromra emelkedett a napok óta tartó ítéletidő halálos áldozatainak száma. Többségük balesetben vesztette életét a csúszós utakon. Az előrejelzések szerint a térségbe hamarosan újabb hideghullám érkezik.

„És ha akarnak pár hasznos tippet, kezdetnek adok én egyet: ma ne nyaljanak zászlórudakat" – ezzel a tréfás jó tanáccsal készítette fel Connecticut kormányzója, Dannel Malloy a dermesztő hidegre az állam lakosait. A helyzet azonban korántsem vicces, sem itt, sem a másik huszonegy érintett államban: Amerika északkeleti részét szinte teljesen megbénította a napok óta tomboló ítéletidő, amelyben sokan életüket is vesztették. A legtöbben közlekedési balesetben haltak meg a csúszós utak és a rossz látási viszonyok miatt, de Philadelphiában például egy markológép vezetőjét temette maga alá egy leomlott sófal a köztisztaságiak lerakatában.

Bostonban negyvenöt centiméteres hóréteget mértek, New York városában viszont az utak jelentős része már járható. Bill de Blasio új polgármester a kampányában azt ígérte, elődjénél hatékonyabban fogja kezelni az ilyen rendkívüli helyzeteket – ezért már a havazás kezdetekor több ezer hókotrót és sószóró gépet küldött az utcákra.

A hóviharok miatt több nemzetközi repülőteret is le kellett zárni, és járatok ezreit törölték. Az előrejelzések szerint az ítéletidő kisebb szünetekkel akár hatvan napig is eltarthat, és hamarosan újabb hideghullám érkezik, amely az Egyesült Államok lakosságának csaknem felét sújthatja majd.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!