2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Titkos akciót hajtott végre a miniszterelnök

2013. augusztus 12., hétfő 10:47, frissítve: kedd 19:10

Taxisofőrnek álcázta magát a norvég miniszterelnök, hogy meghallgassa az állampolgárok véleményét. Jens Stoltenberg még júniusban hajtotta végre titkos akcióját – az erről készült filmet most, egy hónappal a parlamenti választások előtt hozták nyilvánosságra. A kormányfő csak akkor fedte fel kilétét, ha az utasok felismerték.

„Ma péntek van, és mint pénteken általában, a királlyal találkoztam a palotában, de a nap további része másmilyen lesz, mint a többi napom” – konferálta fel saját magát a norvég miniszterelnök a videomegosztó oldalakon megjelent felvételen.

Jens Stoltenberg taxisnak öltözött, majd beült egy fekete autóba, amelybe rejtett kamerákat építettek be. „Ahogy ebből a szögből elnézem, úgy néz ki, mint Stoltenberg” – mondta Stoltenbergnek egy idős utas.

Kezdetben mások is hitetlenkedtek, amikor meglátták, hogy ki vezet. A nagy cégek vezetői túl sok pénzt keresnek, és ezt nem lenne szabad megengedni – panaszolta fel ez az idős hölgy.


Egy hölgy arra kérte a kormányfőt, hogy ne legyen „Norvégia nagypapája”. Stoltenberg nem értette a megjegyzést, amihez csak annyit fűzött, hogy nem mond le a miniszterelnöki tisztségről.

Többen azt is megígérték Stoltenbergnek, hogy a szeptemberi választásokon a Munkáspártra szavaznak.

Jens Stoltenberg 2005 óta irányítja Norvégiát, amely kőolajtartalékainak köszönhetően szinte semmit nem érzett meg a gazdasági válságból. A miniszterelnököt azonban sok bírálat érte az Anders Breivik által 2011-ben végrehajtott mészárlás miatt. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a jelenlegi kormánypártok csak 41 százalékra számíthatnak, a jobboldali Konzervatív Párt és három szövetsége viszont több mint 52 százalékot szerezhet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!