2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Tavaresi ellentmondás: a diszkriminatív holland alkotmányról nincs véleménye

2013. július 6., szombat 15:17, frissítve: vasárnap 08:37

Nem sokáig tolerálták a Célpont kérdéseit az Európai Parlament liberális képviselői. Még azt sem voltak hajlandók megmondani, hogy milyen hazai szervezetektől kaptak muníciót a Magyarországot elítélő jelentéshez.

Míg a magyar alaptörvényt elítélte, a diszkriminatív holland alkotmányról nincs véleménye Rui Tavaresnek. A portugál zöldpárti politikust a Hír Televízió Célpont című műsorának a riportere szembesítette a dokumentummal. A Magyarországot elítélő jelentés összeállítói arról is hallgatnak, hogy mely magyar civil szervezetek segítettek nekik a dokumentum elkészítésében.

Az Európai Parlamentben marasztalták el szerdán Magyarországot. A szavazást és a megelőző vitát a helyszínen követte végig a Célpont riportere.

Rui Tavares az a portugál zöldpárti politikus, aki az elmarasztaló határozat alapjául szolgáló jelentést készítette. Amíg a Hír TV kollégája rá várt, beleolvasott a holland alkotmányba. Hollandia jelentős szerepet játszott az európai együttműködésben. Egyike volt annak a hat államnak, amelyek 1957-ben létrehozták az Európai Gazdasági Közösséget. A holland alkotmány nem a holland állampolgárok, hanem csak a holland nemzetiségűek jogát ismeri el a szabad munkaválasztáshoz. A Célpont riportere szembesítette a holland alkotmánnyal Tavarest.

Rui Tavaresnek egy liberális román európai parlamenti képviselő segített a Magyarországról szóló jelentés összeállításában. A Hír Televízió munkatársa annyit tudott csak meg tőle, hogy számos hazai civil szervezettel tárgyaltak. A román liberális képviselő két további kérdést tolerált még, majd ellépett a mikrofon elől.

A Célpont erről szóló adását itt tekintheti meg.

Jövő szerdán Brüsszelbe utazik Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, hogy sajtótájékoztatón cáfolja a Tavares-jelentésben megfogalmazottakat – értesült a Magyar Nemzet. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!