2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Szedi áldozatait az ítéletidő

,

2014. november 19., szerda 16:42, frissítve: csütörtök 11:09

Öt halálos áldozatot követelt az ítéletidő az Egyesült Államokban. Elsősorban az ország északi részét sújtják hóviharok. New York államban helyenként 3 méteres hóoszlopot emelt a szél, számtalan kocsi és teherautó akadt el az utakon. 1976 óta nem volt ilyen hideg novemberi reggel az országban. Még Floridában is fagyott. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint az ország területének felét fedi hó, amely több városban is gondot okozott.

Szinte teljes egészében hó takarja a kocsikat az amerikai Buffalóban. A hóvihar váratlanul csapott le az autókra: többtucatnyian elakadtak, sok utasnak a mentőalakulatok vittek pokrócokat. Az Egyesült Államokban 1976 óta nem mértek olyan hideget ezen a napon, mint az idén. Meteorológusok szerint általában a december vége és február közötti időszakra jellemző ilyen időjárás, nem pedig november közepére.

Szintén komoly fennakadásokat okozott a hóesés Ohio államban. Sok szülő azonban a hóesés ellenére is kitartott az egyik sátortáborban, hogy beadhassa gyereke jelentkezését egy különleges tantervű iskolába. „Úgy gondolom, ez is mutatja, hogy mennyire fontos nekünk az oktatás, mennyire fontosak a gyerekeink és mennyi mindent megtennénk értük” – mondta egy szülő. A kitartó szülőket a helyiek élelemmel és forró itallal segítették a hideg időben.


A déli államokban megdőltek a hidegrekordok, néhány városban pedig rendkívüli állapotot hirdettek ki. A hétvégére azonban már enyhülést várnak a meteorológusok.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!