2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Egyedül a Nagy Mongol Birodalom ellen 11:00

Súlyos agysérülést szenvedett Jules Bianchi

2014. október 7., kedd 20:33, frissítve: szerda 08:00

Súlyos agysérülést szenvedett a japán nagydíjon Jules Bianchi – áll abban a közleményben, amelyet a Forma–1-es Marussia-csapat adott ki a francia versenyző családjának beleegyezésével.

A versenyzőt továbbra is a kórház intenzív osztályán ápolják. A diagnózis szerint nagy kiterjedésű az agysérülése, de annak súlyosságáról további részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

A pilóta a vasárnapi futamon csúszott ki és ütközött egy másik autót mentő daruskocsinak. A verseny kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt pedig Charlie Whiting versenyigazgatót utasította a baleset kivizsgálására. „A pályabírók dupla sárga zászlót lengettek Sutil balesete után, ami azt jelenti, hogy a versenyzőknek lassítaniuk kellett olyan sebességre, hogy azonnal meg tudjanak állni. Sajnos Bianchi autója vízátfolyáson haladt át és nem tudott megállni a megfelelő időben, és belerohant a baleset helyszínébe, ami sajnos balszerencse” – mondta Mijazaki Maszamicsi szóvivő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!