2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Spanyolország már 24 mérkőzés óta veretlen

2013. június 17., hétfő 14:26, frissítve: kedd 16:45

Rendőrök és demonstrálók csaptak össze vasárnap Rio de Janeiróban a Konföderációs Kupa Olaszország–Mexikó mérkőzése előtt. A tiltakozók szerint a brazil kormány stadionépítésre és sporteseményekre pazarolja az adófizetők pénzét ahelyett, hogy oktatásra, egészségügyre vagy tömegközlekedésre költene többet. A Konföderációs Kupán egyébként papírforma-eredmények születtek.

Rangadóval kezdődött a labdarúgó Konföderációs Kupa B csoportja a brazíliai Recifében: a világ- és Európa-bajnok spanyolok a legutóbbi Copa America győztesével, Uruguayjal találkoztak. Vicente del Bosque együttesének alig több mint fél óra kellett ahhoz, hogy kétgólos előnybe kerüljön: a 20. percben Pedro távoli lövése után szereztek vezetést a spanyolok, majd 12 perccel később Soldado is bevette az uruguayi kaput.

A dél-amerikaiak a hajrában kozmetikázták az eredményt Suarez szépségdíjas szabadrúgásával, azonban a végeredmény így is 2–1-es spanyol siker lett, ami azt jelenti, hogy Spanyolország már 24 mérkőzés óta veretlen.


A vasárnapi játéknap másik találkozóján az olaszok 2–1-re nyertek Mexikó ellen. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a meccsnek otthont adó Maracana stadion környékén tüntetők egy csoportja összecsapott a rendőrséggel. A brazilok így tiltakoznak az ellen, hogy az ország vezetése az egészségügy és az oktatás fejlesztése helyett a stadionépítésre költi el a közpénzek nagy részét. A rendőrség könnygázt is bevetett a tömeg feloszlatására. Néhány tüntető meg is sérült.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!