2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mágnás Miska 19:55

Snowden házasodik a menedékjogért?

2013. július 5., péntek 16:06, frissítve: szombat 13:49

Megfontolja Anna Chapman házassági ajánlatát Edward Snowden. Az amerikai megfigyelési botrányt kiszivárogtató férfi azért venné el az orosz kémnőt, hogy menedékjogot kaphasson Oroszországban. Snowdent egyelőre egyetlen állam sem hajlandó befogadni.

A házasság lehet a megoldás Edward Snowden számára. Ha ugyanis elvenné a neki Twitteren ajánlatot tevő Anna Chapmant, menedékjogot kaphatna Oroszországban. A férfi azt mondta: megfontolja a férjkérést. A 30 éves nő egyike volt annak a tíz, az Egyesült Államokban leleplezett és kémkedéssel vádolt, úgynevezett „alvó” ügynöknek, akiket 2010 nyarán toloncoltak vissza Oroszországba a hidegháború utáni időszak legnagyobb kémcseréjének keretében. Az amerikai megfigyelési botrányt kiszivárogtató férfi több mint egy hete tartózkodik a moszkvai repülőtér várójában. Egyelőre egyetlen állam sem hajlandó befogadni, dél-amerikai vezetők szerint azért nem, mert félnek Washington haragjától.


A Snowden-gate tisztázását egyre többen sürgetik. Az Európai Parlament csütörtökön döntött arról: különbizottság vizsgálja az Egyesült Államok hírszerzése által végzett adatgyűjtési programokat, beleértve az uniós intézmények lehallgatását is, és felszólították Washingtont, hogy tárja fel az ügy minden részletét.

Ezt kéri a német kancellár is, miután kiderült, hogy az ügynökség állítólag Németországot is lehallgatta. „Az EU intézményei utáni kémkedés barátok között nem elfogadható. Már nem a hidegháború korszakában élünk” – mondta Angela Merkel.

Bár a német kancellár szerint az amerikai elnök komolyan vette aggodalmukat, Washington még mindig nem adott tájékoztatást az adatgyűjtésekről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!