2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

„Senki másnak nem volt érdeke, hogy ez a beszéd kikerüljön, mint Gyurcsány Ferencnek”

2013. június 1., szombat 12:40, frissítve: szombat 19:14

Nem kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP belső ellenzékének puccskísérletét sejtette meg, és próbálta megelőzni az őszödi beszéd kiszivárogtatásával. A Hír Televízió Célpont című műsora annak is utánajárt, hogy milyen szerepe lehetett a kiszivárogtatásban Szekeres Imre bizalmasának.

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.” A hét éve elhangzott őszödi beszéd kiszivárogtatójának kilétét továbbra is homály fedi. Gyurcsány Ferenc pedig továbbra is titkolózik. „Amit a jobboldal csinált ezzel a beszéddel, azt nem kell a szemére vetni. Ha van egy ilyen Orbán-beszéd, és a mi kezünkbe jutott volna, nagyjából ugyanezt csináltuk volna. A baloldalnak kell a szemére vetni, hogy nem merte, nem akarta megvédeni ezt a beszédet” – mondta a volt miniszterelnök.

Gyurcsány szerint párttársai akarták megbuktatni, ám egy most előkerült hangfelvétel alapján az irányított önleleplezés sem kizárható. „Először azt mondta, hogy Szilvásy köréből került ez a szalag hozzá. A másik változat, hogy összekeverte a neveket, és ő sem tudta, hogy mit mond – akkor meg Kiss Péterre kente” – jelentette ki a hangfelvételen Rózsa-Flores Eduardo.

Az exkormányfő volt párttársa, Szabó Bálint is MSZP-s felső vezetőket nevezett meg a kiszivárogtatás felelőseként a Heti Válasznak. Katalin, Imre és Ferenc azonban hárít. Gyurcsány az egy nő, két férfi elméletét erősítette, és ő is elismerte, hogy vannak átfedések, a MSZP elnökével folytatott egyeztetést követően mégis cserben hagyta saját párttársát.

„Senki másnak nem volt érdeke, hogy ez a beszéd kikerüljön, mint Gyurcsány Ferencnek” – ez szintén Rózsa-Flores Eduardótól hallható a hangfelvételen. A Portik–Laborc-találkozó leiratában is vannak erre vonatkozó információk. A titkosszolgálati vezetők is úgy tudták, Szilvásy adott megbízást az informatikusnak, hogy hozza ki a felvételt, így került az anyag Tóth Györgyhöz.

A hangfelvételt végighallgatva kiderül, hogy Rózsa-Flores a cd-t egy bizonyos Tóth Györgytől kapja, aki az akciót követően felesége családjánál, Mexikóban bujkált.

A kiszivárogtatás körül még hét év elteltével is sok a kérdés. A látszólag ellentmondásos hangfelvételek alapján az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az MSZP belső ellenzékének puccskísérletét megneszelve Gyurcsány Ferenc előremenekült. Vagy a titkosszolgálatok olyan sikeresen összezavarták a nyomokat, hogy sosem tudjuk meg, mi az igazság.

A teljes műsort itt tekintheti meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!