2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Rendkívüli állapot Missouriban a zavargások miatt

2014. augusztus 17., vasárnap 08:21, frissítve: hétfő 09:50

A kijárási tilalom ellenére is folytatódtak a zavargások a Missouri állambeli Fergusonban. Egy egyenruhást lelőttek. A városban egy hete egy fehér rendőr agyonlőtt egy 18 éves fegyvertelen afroamerikai fiút.

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel a Missouri állambeli Fergusonban. A demonstrálók annak ellenére folytatták a zavargásokat, hogy a város kormányzója éjszakára kijárási tilalmat rendelt el. Az összecsapásokban meglőttek egy rendőrt. A tüntetések azután kezdetők a városban, hogy a rendőrök lelőttek az utcán egy 18 éves fegyvertelen afroamerikai fiatalt.

Füstbombával oszlatták a tömeget Fergusonban. A város rendőrfőnöke szombat estére rendkívüli állapotot hirdetett és éjszakára kijárási tilalmat rendelt el, ennek ellenére tüntetők egy csoportja tovább folytatta a zavargást az utcákon. A demonstrálók azt mondták, nem mennek haza, mert joguk van tüntetni. A rendőrség azután indult meg a tüntetők felé, hogy az egyik étterem felől lövések dördültek el, az egyik golyó egy rendőrt is eltalált.

„Van egy meglőtt áldozatunk, aki kritikus állapotban van, lehet, hogy az életet veszti. Van egy gyanúsítottunk, aki fegyverrel a kezében áll az út közepén. Van egy rendőrautónk, amire rálőttek ma este, és igen, azt gondolom, hogy helyesen reagáltunk annak érdekében, hogy fenntartsuk a rendőrök és a lakosság biztonságát ma este, hogy ne legyen több áldozat akár a rendőri, akár a polgári oldalról” – közölte Ron Johnson rendőrfőnök.

Az összecsapások alatt hét embert állított elő a rendőrség. A tüntetők azóta demonstrálnak, mióta a rendőrök lelőttek egy 18 éves afroamerikai fiút St. Louis külvárosában. A 18 éves Michael Brown halálának körülményeit máig nem sikerült tisztázni. A hivatalos verzió szerint azért állították meg a fiút, mert az út közepén sétált és akadályozta a forgalmat. Brown állítólag benyúlt a járőrautóba és dulakodni kezdett a rendőrökkel, ezért lőtték le. Egy szemtanú szerint viszont a fiút minden előzmény nélkül lőtték le. Az egy hete tartó utcai zavargások pénteken fajultak el, miután megnevezték azt a rendőrt, aki lelőtte a fiút, Brownról pedig kiderült, hogy halála előtt cigarettát lopott egy boltból.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!