2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Pénteken már nem indul járat

2012. december 7., péntek 21:37, frissítve: szombat 08:03

Műszaki hiba miatt nem sokkal dél előtt bezárták a Liszt Ferenc repülőteret. Az irányítótorony elektromos ellátórendszere hibásodott meg. Pénteken már nem indulnak járatok.

„Továbbra is dolgozunk a hiba elhárításán, vagyis azon, hogy a toronynak az elektromos ellátása helyreálljon – mondta a Hír TV tudósítójának Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. – Márpedig amíg ez megbízhatóan nem működik, addig nem lehet megnyitni a reptet, hiszen a repülés biztonsága az mindennél fontosabb.” Hozzátette: pénteken már biztosan nem indul jártat a reptérről, és nem is érkezik. Terveik szerint szombat reggel 10 órakor tudnak újranyitni, de biztosat most még nem lehet mondani.

A pénteki járatok utasait kérik, hogy ne menjenek ki a reptérre, és javasolják, hogy a BA honlapján kövessék a fejleményeket. Az itt lévő utasokról a légitársaságok és a Budapest Airport gondoskodik – szögezte le Hardy Mihály. Korábban azt is elmondta: az éttermek és minden egyéb rendszer a terminálban működik és a várakozó utasok rendelkezésére áll.

Lassan már elfogynak a várakozó utasok a reptér 2B termináljából. Mindössze 50-60-an próbálják átfoglalni a jegyeiket. A sorban állóknak vizet osztanak és néhány elszánt fiatal Bécs táblával a kezükben áll a bejáratnál. Az elektromos hiba meglehetősen súlyosnak tűnik, hiszen a kommunikációs és informatikai rendszer is működésképtelenné vált – közölte a Hír Televízió helyszíni tudósítója 21 órakor. Ennek fényében a szombat 10 órási reptérnyitás is bizonytalannak tűnik.
Egy olyan nap ért véget a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol a parkolóban nagyobb forgalom volt, mint a kifutópályán.

Bécsben és Pozsonyban és Debrecenben

A műszaki hiba miatt több Budapestre tartó járat is Bécsben és Pozsonyban szállt le. A légitársaságok a környező országok reptereiről rendkívüli autóbuszjáratokat indítanak Budapestre. Több fapados járat pedig a Liszt Ferenc repülőtér helyett Debrecenben landolt.

Az egyik repülésszakmai internetes oldal információi szerint egy hővezeték törött el az irányítótoronyban, és ettől sérült meg az elektromos rendszer.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!